‘Madueke-transfer zorgde voor PSV-onrust’

Foto: ‘Madueke-transfer zorgde voor PSV-onrust’

Dat de kans erin zat dat Cody Gakpo een toptransfer zou maken in de winterstop, dat zat er wel in. Dat óók Noni Madueke zou vertrekken bij de Eindhovenaren, zorgde voor veel extra werk voor Ruud van Nistelrooy.

De trainer gaf op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse een kijkje in de keuken. “Het was een héél intensieve en drukke week voor mij als coach. Ook voor de spelers”, zei Van Nistelrooy, doelend op bliksemvertrek van Madueke.

Er waren verschillende spelers die zich zorgen maakte, liet Van Nistelrooy doorschemeren. “Ik wist dat er heel veel moest gebeuren. Dat is ook gebeurd, in besprekingen en individuele gesprekken. Ik heb niet stilgezeten deze week.”

Midden op de training werd Madueke naar binnen geroepen. “Donderdag waren we aan het trainen en werd Noni van het veld geplukt omdat hij een transfer zou maken”, zei Van Nistelrooy, die daarna in de lach schoot om de redelijk bizarre situatie die daarna volgde.

Van Nistelrooy deelt bizar transfermoment

“Dan gebeurt er natuurlijk iets in zo’n groep. Hij deed zijn afscheidswoordje terwijl we de warming-up en het positiespel al gedaan hadden en naar de elf tegen elf zouden gaan richting de wedstrijd. Hij kreeg vervolgens applaus en dan ga je het maar op een andere manier doen. Dan denk je wel: wat gebeurt er allemaal?

Daardoor werden er vragen gesteld over de ambities van de club door de spelers. “Dat zijn sentimenten die spelen. Je ziet dat jongens schrikken, want we verliezen weer een goede speler. Zij weten ook wat een gat het achterlaat als je die spelers moet missen.”

De PSV-trainer was wel blij met de manier hoe zijn selectie reageerde tegen Vitesse. “Je merkt in het stadion dat er wordt gedacht: het wordt toch niet weer zo’n wedstrijd? Je wint alsnog. Ik ben blij met en trots op het team; dat ze zo’n karakter hebben getoond.”

RKC Waalwijk
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 20:59.

Goed gehandeld van Van Nistelrooy?

  • Ja
  • Nee
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie