Lof én angst rondom ‘enige PSV-uitblinker’

Foto: Lof én angst rondom ‘enige PSV-uitblinker’

PSV maakte ook vanmiddag lang niet altijd een even imposante indruk, maar er werd wel eindelijk weer eens ruim gewonnen: met 1-4, bij Fortuna Sittard. Op de sociale media dankt men daarvoor vooral uitblinker Ibrahim Sangaré.

Wint Sangaré met PSV de Europa League? 51x je inleg bij bet365!

In zijn debuutseizoen, toen nog met Pablo Rosario op de as, lag hij altijd zwaar onder vuur vanwege te veel balverlies en een gebrek aan creativiteit. Maar dit voetbaljaar is alles anders en geldt Sangaré niet meer alleen als de stofzuiger, maar ook als degene bij wie (bijna) alle aanvallen beginnen.

Bovendien scoorde Sangaré vandaag alweer een doelpunt. Naast alle lof regeert nu ook de angst; van begin januari tot begin februari zou hij namelijk wel eens absent kunnen gaan zijn wegens de Afrika Cup met Ivoorkust. Of nog erger: wat als een Premier League-club hem in januari wegkoopt? In Engeland is men immers dol op fysiek sterke middenvelders.

Afrika Cup

Eerder zei de 23-jarige krachtpatser al in gesprek met Voetbal International: “Of ik in de Afrika Cup ga spelen, weet ik nog niet. Ik heb nog niets besloten en er ook nog niet over gesproken met PSV. Ik kan van alles willen, maar het moet altijd in overleg zijn met de club. Natuurlijk is kiezen tussen Ivoorkust en PSV niet makkelijk, maar het is pas over twee maanden. Ik zal eerst het gesprek met PSV aangaan over hoe zij erin staan. Aan de andere kant sta ik er zo in: wát het uiteindelijke besluit ook zal zijn, het is nooit een verkeerde beslissing.”

Een greep uit de reacties:

Sangare is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie