LG Amsterdam Tournament: Ajax wint van Atlético Madrid

Soccernews

[img align=left]uploads/logo ajax.jpg[/img]Ajax is de strijd in het LG Amsterdam Tournament goed begonnen met een zege op de Spaanse club Atlético Madrid. De eindstand werd 2-0. Ajax begon de wedstrijd in de sterkst denkbare opstelling, Atlético Madrid daarentegen startte met alle grote aankopen op de bank.

Ajax startte goed in de beginfase van de wedstrijd, de Amsterdamse ploeg had veel balbezit en was fel in duels. In de eerste helft onderscheidde Ajax zich met schoten op doel van onder andere de zeer sterk spelende aankoop Kennedy Bakircioglü. Ook Heitinga en Gabri waren niet succesvol via afstandsschoten. Atlético Madrid kon niet veel uitrichten voor rust, de ploeg had slechts enkele kleine kansen.

Na rust kwam Ajax met twee andere spelers het veld op. Aanvoerder Jaap Stam en Kennedy Bakircioglü werden vervangen door respectievelijk Hedwiges Maduro en Dennis Rommedahl. Een paar minuten na rust werd Urby Emanuelson aangespeeld door Jürgen Colin, die een degelijke indruk maakte op de linksbackpositie. Gabri kopte raak na de voorzet van Urby Emanuelson: 1-0. Enkele minuten daarna behoede Ajax-keeper Stekelenburg Ajax voor een tegendoelpunt. Braulio van Atlético Madrid had vrije doorgang op het doel van Stekelenburg, maar de keeper redde uitstekend. Toen aankoop Simão Pedro Fonseca Sabrosa het veld in kwam bij Atlético Madrid stichtte de Spaanse ploeg veel meer gevaar. Ook Luis Garcia, overgekomen van Liverpool, en Maniche maakten in het begin van de tweede helft hun opwachting voor Atlético.

In de 59ste minuut maakte Ajax na een mooie aanval de 2-0. Hedwiges Maduro legde de bal klaar voor Wesley Sneijder, die van links naar binnen dribbelde en van ongeveer 25 meter Christian Abbiati, gehuurd van AC Milan, kansloos liet met een bal die kenmerkend hard en hoog op het doel af kwam. Na dat tweede doelpunt van Ajax werd de Spaanse ploeg wakker. Het baltempo, wat voor rust bij de Spanjaarden behoorlijk laag was, werd danig opgeschroefd. Ook werden felle duels niet ontlopen. Daardoor kreeg de ploeg meer en meer kansen op de 2-1, maar telkens redde Stekelenburg Ajax voor een tegendoelpunt.

Gabri kreeg tegen het laatste fluitsignaal de rode kaart, na een domme overtreding op Simão. De middenvelder die een zeer goede wedstrijd speelde deelde een elleboogstoot uit aan de speler die overkwam van het Portugese Benfica. Scheidsrechter Braamhaar leek het incident ontgaan te zijn, maar de lijnrechter wees de scheidsrechter op zijn plicht en Braamhaar gaf Gabri alsnog de rode kaart. Bijna direct na het incident floot Braamhaar af.

Ajax leidt het klassement samen met Arsenal met vijf punten. Atlético Madrid en Lazio Roma staan respectievelijk derde en vierde. Ajax treft aanstaande zaterdag de Engelse club Arsenal, dat eerder vanavond met 2-1 won van het Italiaanse Lazio Roma.