Kroes fileert Mislintat: “Meesteroplichter”

Foto: Kroes fileert Mislintat: “Meesteroplichter”

Alex Kroes heeft in het boek Ajax in crisis volgens Trouw snoeihard uitgehaald naar Sven Mislintat. Volgens de toekomstige algemeen directeur van de Amsterdammers heeft de Duitser een spoor van vernieling achtergelaten.

Keiharde uithaal richting Mislintat

Menno de Galan, de schrijver van het boek, analyseert de gehele crisis van de afgelopen twee jaar bij Ajax. Hij heeft het daarbij eveneens uitgebreid over de korte periode van Mislintat. De voormalig directeur voetbalzaken strooide afgelopen transferperiode met tientallen miljoenen euro’s, waarna Ajax onder leiding van de ontslagen Maurice Steijn onderaan bungelde.

Kroes vindt het onbegrijpelijk dat een dergelijk beleid heeft kunnen plaatsvinden, zo laat hij in het boek weten. Volgens de ochtendkrant is de bestuurder de enige persoon die direct wordt geciteerd en hij spaart Mislintat daarbij bepaald niet. Naar verluidt wordt Mislintat in het boek door Kroes een ‘meesteroplichter, een charmante zwendelaar’ genoemd.

Bovendien zouden de voorbije twee transferperioden volgens Kroes ‘de slechtste uit de geschiedenis van de club’ zijn geweest. Hij benadrukt daarmee de noodzaak om intern zaken zo snel mogelijk te veranderen en de Amsterdamse vereniging goed te leiden. Kroes zou daarin zelf het volste vertrouwen hebben.

Duidelijke belofte van Kroes

Hij maakt daarbij de belofte om het transferbeleid in de toekomst goed in de gaten te houden. “Vier linksbacks! Ik had mensen een klap in hun nek gegeven als ik er als algemeen directeur weet van had gehad. Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk”, aldus Kroes, die in maart 2024 in de Johan Cruijff ArenA aan zijn klus begint.

Gaat Kroes bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
826+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie