‘Komst Bosz bij Olympique Lyon na het weekend officieel’

Foto: ‘Komst Bosz bij Olympique Lyon na het weekend officieel’

Peter Bosz lijkt deze zomer de nieuwe hoofdtrainer van Olympique Lyon te worden. De Franse topclub zet vol in op de komst van de Nederlander. 

Het Algemeen Dagblad schrijft vrijdagavond: “Lyon zoekt een opvolger van Rudi Garcia en pakt mogelijk dit weekeinde al door, zo klinkt vanuit Frankrijk. Voor Bosz (57) zou het opnieuw een mooie klus zijn bij een buitenlandse club na zijn eerdere dienstverbanden bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Ook werkte hij in Israël bij Maccabi Tel Aviv.” Bosz werd in maart ontslagen door Leverkusen. Zijn naam werd sindsdien aan verschillende clubs genoemd. Lyon en OGC Nice met name, waarbij de eerstgenoemde club nu lijkt door te pakken. 

De Nederlander speelde zelf drie seizoenen voor het Franse Toulouse en schakelde in 2017 zijn mogelijke nieuwe werkgever uit in de halve finale van de Europa League. Bosz is de Franse taal nog altijd goed machtig. Daarmee versterkt hij de kansen om de nieuwe trainer van Lyon te worden. De Nederlander moet voor revanche zorgen na het mislopen van een Champions League-ticket, maar moet dat doen zonder deze zomer transfervrije Memphis Depay.

UPDATE 29/05 15.15u

Niets lijkt de samenwerking tussen Peter Bosz en Olympique Lyon nog in de weg te zitten. L’Équipe meldt dat de Nederlandse trainer en de Franse nummer vier nagenoeg rond zijn over een 2-jarig contract. Dit weekend worden de laatste plooien gladgestreken, waarna het nieuws vervolgens officieel kan worden gemaakt.

Bosz volgt bij L’OL de opgestapte Rudi García op. De oefenmeester zal Memphis Depay niet treffen bij Lyon: de Oranje-aanvaller verlaat de club transfervrij. In een aantal andere belangrijke krachten is veel interesse, waardoor de job van Bosz zeker geen gemakkelijke zal worden.

Bosz en Lyon een goede match?

  • Verwacht ik zeker
  • Ik twijfel…
113+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie