‘Kom maar op Ruud, de vorige keer kon je ons niet stoppen’

Foto: ‘Kom maar op Ruud, de vorige keer kon je ons niet stoppen’

PSV neemt het in de laatste kwalificatieronde richting de Champions League op tegen Rangers FC.  Barry Ferguson, oud-speler van de Schotten, vertelt in De Telegraaf dat de club van Giovanni van Bronckhorst de Eindhovenaren ‘rauw lusten’.

Volgens Ferguson wordt het Schotse voetbal nogal eens onderschat in andere landen. “Ik weet zeker dat er in Nederland mensen zijn die zich afvragen waarom Giovanni van Bronckhorst deze baan iets meer dan een jaar geleden heeft geaccepteerd. Ik bedoel, hij was in Nederland nog steeds erg populair na het succes dat hij bij Feyenoord had. Misschien keken ze naar het Schotse voetbal en dachten ze dat hij een grote stap had teruggezet.”

“Maar binnen zes maanden leidde hij Rangers naar de finale van de Europa League. En nu heeft hij de kans om nog een stapje verder te gaan door in de grootste competitie van allemaal uit te komen. Maar neem van mij aan: als Rangers aanklopt bij je, dan kun je niet meer terug”, vervolgt Ferguson.

Weerzien

In 1999 wonnen de Rangers al eens van PSV, met Van Nistelrooy toen nog in de spits. “Maar we waren nooit bang. Dat had te maken met die Nederlandse mentaliteit gemengd met Schotse passie en agressie. Het werkte tot in de perfectie. We wonnen de eerste wedstrijd in het Phillips Stadion (1-0) en op Ibrox werd het 4-1 voor Rangers”, weet Ferguson, die toen ook meedeed, nog.

“Als ik dinsdag voor het eerst na meer dan tien jaar de tune van de Champions League hoor, lopen de rillingen weer over mijn rug. Ik was destijds net 20 jaar toen ik die tune hoorde tegen PSV. Daar op het veld, met de muziek aan en 50.000 fans die uit hun dak gingen. Ik zeg het je, ik heb nog nooit zo’n gevoel ervaren en ik hoop dat de spelers van nu hetzelfde voor zichzelf gaan voelen. Ze moeten naar het grote toernooi. Kom maar op, Ruud. De vorige keer kon je ons als PSV’er niet stoppen. Ik hoop dat je geluk niet zal veranderen nu je hun trainer bent.”

TIP: 2.90x je inleg als PSV in Glasgow gaat winnen!

Wie gaat dit tweeluik winnen?

  • PSV
  • Rangers FC
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie