Kjaer relativeert ‘heldenrol’ bij drama rond Eriksen

Foto: Kjaer relativeert ‘heldenrol’ bij drama rond Eriksen

Simon Kjaer oogstte met zijn acties rondom het moment dat Christian Eriksen naar de grond zakte tijdens een EK-duel van Denemarken veel lof. Zo bekommerde hij zich niet alleen om Eriksen zelf – er werd gesommeerd om een soort menselijke muur om hem heen te vormen – maar ook ging de captain van AC Milan gelijk richting de vrouw van Eriksen om haar te steunen.

Daarom werd hij door The Guardian deze week benoemd tot de Footballer of the Year. “Ik ben vereerd. Maar zoals ik eerder al gezegd heb: mijn reactie was een impuls, net als die van mijn teamgenoten. Wat we deden, deden we als team. Dit had ik ook niet kunnen doen zonder mijn teamgenoten om me heen. En uiteindelijk ging het alleen maar om Christian, zijn gezondheid en zijn familie”, reageert Kjaer bescheiden.

In het kader van ‘nazorg’ heeft Kjaer (32) nog veel contact met Eriksen. “Dat is mijn therapie. Als hij oké is, dan ben ik oké. Als het goed met hem gaat, gaat het goed met mij. Natuurlijk heb ik het wel eens moeilijk met allerlei dingen, dat zal altijd zo blijven. Maar als ik zie dat Christan en zijn familie gelukkig zijn, dan ben ik dat ook.”

Knieblessure

Zelf revalideert Kjaer momenteel van een zware knieblessure, maar door het drama van Eriksen, die moest vechten voor zijn leven, kan hij dat een stuk beter in perspectief plaatsen dan voorheen. “Uiteindelijk is het maar voetbal en is het maar mijn knie, hoewel dat twee hele belangrijke dingen zijn voor een voetballer. Maar het gaat goed met mij en met mijn familie en ik zal zeker terugkeren op het veld.”

Wint AC Milan na de winter weer? Gok er op bij bet365!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

 

Terecht dat Kjaer tot Footballer of the Year is verkozen

  • Eens
  • Oneens
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie