‘Kipkerrie-gate blijkt compleet broodjeaapverhaal’

Foto: ‘Kipkerrie-gate blijkt compleet broodjeaapverhaal’

Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Joey Veerman en Sven Botman haakten afgelopen donderdag af bij het Nederlands elftal. Inmiddels zijn de eerste twee ervan weer terug in ‘kamp-Zeist’.

KNVB: Buikvirus, geen voedselvergiftiging door kipkerrie

Verbruggen en De Ligt zijn tijdig hersteld om minuten te kunnen maken op maandagavond tegen Gibraltar. De KNVB meldt verder bij monde van een woordvoerder dat ‘het bij de vijf internationals die ziek werden na onderzoek van de medische staf om een buikgriep en niet om voedselvergiftiging bleek te gaan’.

Ongelijk Valentijn Driessen

En daarmee kan het kipkerrie-verhaal van De Telegraaf dus de prullenbak in. Valentijn Driessen noemde de verklaring van de KNVB over een virus eerder nog ‘gelul’, na contact te hebben gehad met enkele experts. “Die artsen zeiden ook: als het nou echt een virus is, dan mag je geen enkel risico nemen. Dan moet je gewoon Frankrijk bellen en zeggen dat je niet komt. Als er een virus heerst, dan kan dat gewoon gevaarlijk zijn.”

“Bij een voedselvergiftiging is het meestal uitkotsen, uitpoepen en hup weer door. Daarom kunnen een paar jongens, dat liet Koeman gisteren ook open, misschien weer aansluiten voor die ‘hele’ belangrijke wedstrijd tegen Gibraltar. Ik krijg nu een appje van m’n voormalig huisarts. Hij zegt: ‘vijf man ziek van een virus binnen een paar uur, gelul’. Dat zijn nog eens teksten. Gewoon recht voor z’n raap en zeggen wat er aan de hand is en je niet overal achter proberen te verschuilen.” Toch lijken Driessen en zijn voormalige huisarts dus ongelijk te hebben.

Speelt Nederland gelijk tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Geloof jij dat het een virus, en dus niet een voedselvergiftiging, betrof?

  • Ja
  • Nee
841+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie