Jans over Ajax-aanvaller: “Een geweldige voetballer”

Foto: Jans over Ajax-aanvaller: “Een geweldige voetballer”

FC Twente versterkte zich deze zomer al met een flink aantal spelers, waaronder twee huurlingen van Ajax: Kik Pierie en Danilo Pereira. Laatstgenoemde tekende gisteren eindelijk, nadat het papierwerk de nodige tijd in beslag had genomen.

“Met de komst van Danilo zijn we voorin eigenlijk klaar. Twee centrale spitsen en drie jongens voor de flanken, ik vind dat eigenlijk best wel luxe”, glundert Ron Jans, coach van Twente, in gesprek met Voetbal International.  De kracht van de Tukkers ligt dus voorin. “Snelheid, individuele actie en onberekenbaarheid. Dat laatste aspect kan in de betrouwbaarheid van uitvoeren van tactiek wat lastiger zijn. Daarnaast denk ik dat veel spelers waarover wij beschikken het in zich hebben effectief te zijn.”

“Danilo is een echte doelpuntenmaker, Alexander Jeremejeff had het in de eerste wedstrijden moeilijk en is nog niet zo fit als hij zelf zou willen. Maar hij kan een goal maken en is in staat om mensen te bedienen. Meestal staat bij hem in een seizoen het aantal goals gelijk aan het aantal assists.”

En ook de vleugels zijn goed bezet, vindt Jans. “Lamprou heeft al een aantal jaren bewezen dat hij goals kan maken, Cerny heeft het zeker in zich en Queensy Menig kan daarin nog een stap maken. Ik vind hem een geweldige voetballer, maar traptechniek is ook een belangrijk aspect. Dat betekent heel veel doen, trainen dus.”

Waar gaat Twente eindigen komend seizoen?

  • Linkerrijtje
  • Rechterrijtje
499+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie