Jans blijft Utrecht trouw: ‘Ik ga nergens heen’

Foto: Jans blijft Utrecht trouw: ‘Ik ga nergens heen’

Sinds Ron Jans het heeft overgenomen in Utrecht is de club van degradatiekandidaat gegroeid naar het linkerrijtje van de Eredivisie. De oefenmeester werd zelfs getipt als potentieel nieuwe trainer van tegenstander Ajax. Dat ziet Jans niet zitten. “Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin.”

Jans blijft bij Utrecht

Voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Utrecht in de Eredivisie sprak de NOS met Jans. De trainer is succesvol in Utrecht. Wat zijn succesformule is weet hij zelf ook niet. “Dat vraag ik me ook weleens af. Niets bijzonders eigenlijk..” Het enige wat de oefenmeester kan bedenken is zijn menselijke benadering tot alle personen binnen een club. “Of het nu een materiaalman is, eigenaar Frans van Seumeren of een supporter. Ik behandel iedereen met dezelfde aandacht, vriendelijkheid en beleefdheid. Dat is voor mij heel normaal en dat wordt wel gewaardeerd, merk ik.”

René van der Gijp ziet in Jans een trainer die Ajax weer terug naar de top kan brengen. Zelf ziet hij dat niet zitten. “Als Ajax al contact zou willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen. Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin. En ik ben van: een man een man, een woord een woord. Loyaliteit en betrouwbaarheid vind ik een groot goed. Dus ik ga op dit moment naar geen enkele andere club.”

Geschrokken van Ajax – Bodø/Glimt

“Van die wedstrijd schrok ik wel”, geeft Jans aan. “Verdedigend klopte het niet, aanvallend klopte het niet. Dat ze daar hebben gewonnen, was echt een wonder. Ajax wankelt weer, maar ik ben niet van plan om daar te veel over te zeggen. Dat het beter kan, weten ze zelf ook wel.”

Gaat Utrecht winnen van Ajax?

  • Ja, het team is goed georganiseerd
  • Nee, dat gaat ze niet lukken
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie