HoeLang heeft PSV nog plezier van Noa?

Foto: HoeLang heeft PSV nog plezier van Noa?

Zou hij Xavi Simons kunnen doen vergeten? En zou hij zijn soms excentrieke gedrag in toom kunnen houden? Beide vragen over Noa Lang sinds zijn start bij PSV begin dit seizoen mogen met een volmondig ‘ja’ beantwoord worden. Hoelang kan Eindhoven en omstreken nog genieten van de acties van de aanvaller, voordat hij – weer – naar het buitenland vertrekt?

PSV koestert Noa Lang, die een steeds belangrijkere rol speelt

Kleine krullen. Ondeugende blik in de ogen en een guitig gezicht. En korte benen, vol explosiviteit, en een goed getraind torso. Dit is het lichaam van Noa Lang in een notendop. Daar bovenop komt nog een flinke portie talent waarmee de flankspeler begiftigd is en in zijn hersenpan worden de signalen om goed te voetballen immer weer begrepen.

Lang, opgegroeid als jeugdspeler bij Feyenoord en daarna overgestapt naar aartsrivaal Ajax, wil namelijk altijd maar zoveel als mogelijk acties maken. Creatief zijn, doelgericht ook. Het liefst zélf het netje laten bollen, maar ook zijn medespelers in het Brabantse land het geluk van het scoren laten voelen door bijtijds de ballen af te geven.

Xavi Simons was het gelukt om binnen één seizoen uit te groeien tot een publiekslieveling. Omdat hij ánders dan andere voetballers is, met veel energie, een technisch surplus en het talent om tegenstanders op de knieën te krijgen. Daarbij beschikt deze twintiger ook nog over een behoorlijk portie scorend vermogen.

Bulk aan talent

Laat Noa Lang die dingen nou ook allemaal in zijn spreekwoordelijke rugzak hebben. Terwijl Simons inmiddels vrijwel wekelijks van zich doet spreken in de prestigieuze Duitse Bundesliga bij Red Bull Leipzig, heeft collega Lang in Eindhoven de harten van menig fan én ook trainer Peter Bosz al lang en breed weten te stelen.

In 7 competitiewedstrijden scoorde de vleugelspits 4 keer, vaak op zeer fraaie wijze, en leverde hij 1 assist af. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen regerend landskampioen Feyenoord was het in Capelle aan den IJssel geboren talent zelfs beslissend door de winnende treffer tegen de touwen te prikken.

Helaas voor alles wat PSV een warm hart toedraagt, is Lang nu geblesseerd. En die kwetsuur, hamstringklachten, lijkt misschien erger dan gedacht. Er is nog geen zekerheid dat de PSV-aanvaller bij de hervatting van de Eredivisie weer op het veld staat. Lang viel onlangs tegen Sparta Rotterdam (0-4 winst) uit met een ‘trekkend beentje’. Al vrij snel bleek dat de buitenspeler zich hierdoor niet zou melden bij het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Cruciale pot in miljoenenbal

Noa Lang krijgt voorlopig wat rust van PSV. Tijdens die periode wordt gekeken hoe de kwetsuur zich ontwikkelt. De Eindhovenaren hervatten de competitie op 21 oktober tegen Fortuna Sittard. Drie dagen later staat de zeer belangrijke Champions League-wedstrijd tegen RC Lens op het programma.

Met 1 punt uit 2 duels moet er in Frankrijk gewonnen worden, willen de Brabanders zicht houden op overwintering op het hoogste podium. En dan hebben we het voor wat betreft Lang in PSV-dienst alleen nog maar over dit seizoen. Gezien zijn stormachtige (verdere) ontwikkeling, kan het natuurlijk niet uitblijven dat clubs binnen Europa gaan hengelen naar zijn handtekening.

Borussia Dortmund

De aanvaller heeft op De Herdgang dan wel nog een doorlopend contract, maar dat zegt tegenwoordig niet zoveel meer. Geïnteresseerde partijen uit de Bundesliga, denk aan bijvoorbeeld Borussia Dortmund of Spanje, het Girona van Daley Blind, zouden een getalenteerde en technisch vaardige speler als Noa Lang zeker kunnen gebruiken volgend seizoen.

PSV zal naar verwachting álles aan gaan doen om de flankspeler binnenboord proberen te houden. Belangrijke vraag hierbij is ook wat Lang zélf wil. Mocht PSV daadwerkelijk de zo gewilde landstitel gaan binnenslepen, wat nog een zware opdracht zal zijn, dan is de kans misschien groter dat de aanvaller zijn verblijf in het Brabantse land zal verlengen.

Noa Lang zal aan de andere kant ook gezien hebben dat Xavi Simons de stap naar de Bundesliga heeft gemaakt en dat die tot op heden succesvol is geweest. Hoe geduldig zal hij gaan zijn, wetende dat een stapje omhoog er op termijn zéker in zal zitten? Dát staat vooralsnog in de sterren geschreven, al heeft men bij PSV heel weinig aan die onzekere factor. Al is dat natuurlijk ook een gegeven in de huidige voetballerij.

Vertrekt Noa Lang komende zomer al weer bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie