Hiddink zag briljant PSV: “Ze pakten dat goed aan”

Foto: Hiddink zag briljant PSV: “Ze pakten dat goed aan”

Guus Hiddink is benieuwd of Ruud van Nistelrooij zondagavond tegen Ajax dezelfde tactiek gaat hanteren als een week eerder. Volgens de voormalig oefenmeester was deze namelijk zeer succesvol.

Analyse Hiddink

Hiddink was zondagochtend te gast in Goedemorgen Eredivisie op ESPN en ging tijdens de uitzending onder meer in op het duel tussen PSV en Ajax. Afgelopen weekend troffen beide clubs elkaar namelijk al in de competitie en waren de Eindhovenaren met 3-0 te sterk, waardoor de ploeg van John Heitinga de tweede plaats moest afstaan.

Ajax had het vanaf de openingsfase lastig en dat kwam volgens Hiddink vanwege het slimme spel van PSV. “Ik vond dat PSV dat duel goed aanpakte door het duel aan te gaan met Ajax. Die hadden daar geen oplossing voor, want ze wilden alles voetballend oplossen”, zo liet hij weten in het televisieprogramma.

Hoewel PSV dit seizoen uitsluitend de KNVB Beker nog kan winnen, vindt Hiddink dat de club het in grote lijnen aardig heeft gedaan. “Als je het seizoen beschouwt, denk je ook dat ze steken hebben laten vallen, vooral in de mindere wedstrijden. Ze wonnen wel drie keer van Ajax, maar je moet ook van de kleintjes kunnen winnen.”

Vertrouwen bij PSV

De overwinning van afgelopen week zorgt ervoor dat Van Nistelrooij zondag vrijwel niets aan zijn basiselftal zal wijzigen. De enige verandering komt naar verwachting door een keeperswissel. Joël Drommel is namelijk de bekerkeeper van PSV en zal tegen Ajax aantreden. Het duel tussen Ajax en PSV staat om 18:00 uur op het programma.

Gaat PSV zondagavond opnieuw winnen?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik verwacht het niet
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie