Hato overtuigd: “Die twee dingen zijn op dit moment cruciaal”

Foto: Hato overtuigd: “Die twee dingen zijn op dit moment cruciaal”

Jorrel Hato heeft een aantal hoopgevende maanden bij Ajax 1 achter de rug. Waar hij aan het begin van het voetbaljaar nog onderdeel uitmaakte van de Onder 18, mocht hij in de slotfase van het seizoen met het eerste elftal meedoen. In de media kreeg hij veel lof voor zijn prestaties.

Snelle ontwikkeling Hato

De Amsterdammers waren een groot gedeelte van het seizoen op zoek naar een betrouwbare linksback en vonden deze in Hato. In de laatste wedstrijden besloot hoofdtrainer John Heitinga, die hem kende van Jong Ajax, hem zelfs als centrale verdediger op te stellen, wat hij eveneens naar behoren deed.

Winnen van Abdelhak Nouri Trophy

De 17-jarige verdediger kreeg deze maand de Abdelhak Nouri Trophy uitgereikt voor zijn veelbelovende prestaties. Het betekent echter niet dat Hato het volgend seizoen rustiger aan wil doen. Tegenover Ajax TV benadrukt de voetballer dat hij zich realiseert dat hij op een aantal fronten nog grote stappen moet maken om een onbetwiste basisspeler te worden.

“Het is aan mij om te gaan werken aan de dingen die ik beter kan doen”, zo stelt Hato. “Sowieso moet ik werken aan mijn fitheid, want ik wil niet dat ik in de laatste minuten kramp krijg. Het koppen moet ik ook gaan verbeteren, want ik krijg veel goede spitsen tegenover me. Die twee dingen zijn op dit moment cruciaal.”

Hato beseft tegelijkertijd dat hij eveneens van zijn succes mag genieten. In de tweede seizoenshelft won hij eerst de concurrentiestrijd met Youri Baas en Owen Wijndal, terwijl Heitinga hem vervolgens verkoos boven het opstellen van Calvin Bassey. “Het is razendsnel gegaan”, luidt zijn conclusie daarom.

Is het enthousiasme over Hato terecht?

  • Ja, hij is een geweldig talent
  • Nee, hij is er nog lang niet
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie