Gullit steunt Ajax: “Zo’n seizoen kan en mag er eens tussen zitten”

Foto: Gullit steunt Ajax: “Zo’n seizoen kan en mag er eens tussen zitten”

Ruud Gullit heeft begrip voor het feit dat het dit seizoen minder gaat bij Ajax. Volgens de voormalig topvoetballer heeft elke topclub wel eens een mindere periode en moeten de Amsterdammers vooral zorgen dat het bij een incident blijft.

Teleurstellend seizoen Ajax

Onder Erik ten Hag bouwde Ajax de voorbije jaren weer naam op, maar na diens vertrek gaat het een stuk minder met de Amsterdamse prestaties. In de poulefase van de Champions League hield het uitsluitend Rangers FC achter zich, terwijl het in de Europa League eveneens weinig kans maakte.

Advies van Gullit

Ondertussen was het achter de schermen ook onrustig. De club zat lang zonder directeur voetbalzaken en besloot in januari ook nog eens om Alfred Schreuder te ontslaan. Zijn tijdelijke opvolger John Heitinga probeerde er het beste van te maken, maar kreeg het ook niet voor elkaar om het elftal aan de praat te krijgen.

“Zo’n seizoen kan en mag er eens tussen zitten, hoe moeilijk ze dit ook kunnen accepteren in Amsterdam”, zo oordeelt Gullit in De Telegraaf. “Maar het is AC Milan overkomen in Italië en Liverpool voor de komst van Jürgen Klopp in Engeland en Manchester United is lang weggeweest na het vertrek van Sir Alex Ferguson. Het overkomt de beste clubs van de wereld. “

“Alleen lig je dan direct veel meer onder vuur dan welke andere club ook in je land omdat je nu eenmaal de grootste bent en de rijkste historie hebt”, vervolgt hij. “Belangrijk wordt dat de rust terugkeert bij Ajax, en daarvoor moet het goed zitten in de top. Lukt dat niet, dan kan je onmogelijk verwachten dat het op lagere niveaus binnen de club wel florissant gaat.”

Wint Ajax op bezoek bij FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Gullit gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie