Grimmige sfeer in Qatar: Deense tv-ploeg bedreigd door security

Foto: Grimmige sfeer in Qatar: Deense tv-ploeg bedreigd door security

Het WK begint aanstaande zondag, inmiddels is alles en iedereen wel gearriveerd in Qatar. De spelers, de entourage, en ook de media. Maar voornamelijk de buitenlandse pers merkt dat de sfeer in het oliestaat niet opperbest is.

De kritiek op de organisatie neemt alsmaar toe. De manier waarop dat onderbetaalde gastarbeiders behandeld werden verdiend geen goed woord, daarnaast is in het land homoseksualiteit verboden en hebben vrouwen een stuk minder rechten dan mannen. Veel mensen zijn er daarnaast niet te spreken over de gekunstelde manier waarop alles in Qatar wordt georkestreerd.

Incident

Dinsdag werd er een Deense cameraploeg weinig respectvol behandeld. Journalist Rasmus Tantholdt was bezig met een liveverslag voor TV2 toen hij werd onderbroken door de veiligheidsdiensten. Eén van de agenten legde meteen zijn hand op de camera, waarna Tantholdt uit zijn sloof schoot. “Meneer, u heeft de hele wereld uitgenodigd om hier te komen. Waarom mogen wij niet filmen? Dit is een openbare plek?”, klonk het.

De Qatarese security was hier niet van gediend en dreigde er zelfs om de camera en het materiaal van de Scandinaviërs te vernielen. Zover kwam het uiteindelijk niet, maar van een prettige werksfeer is er totaal geen sprake. Het organisatiecomité verontschuldigde zich inmiddels wel bij de zender en journalist, de beelden gaan inmiddels wel viraal.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 november 2022 13:57.

Wordt dit WK een drama?

  • Ja, natuurlijk
  • Zeker niet
166+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie