‘Gigantische EK-blunder Frank de Boer’

Foto: ‘Gigantische EK-blunder Frank de Boer’

Bondscoach Frank de Boer heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij geen vast systeem hanteert bij het Nederlands elftal, en het heeft er alle schijn van dat Oranje vooral 5-3-2 gaat spelen op het aanstaande Europees kampioenschap. Een grote blunder, als het aan Valentijn Driessen ligt.

Hij schrijft vandaag in zijn column in De Telegraaf: “De Champions League-winst van Chelsea en de gewonnen Europa League door Villarreal doen het ergste vrezen voor het EK. Afwachtend reactievoetbal in een 5-3-2-formatie is een succesvolle weg naar een hoofdprijs. Dat gaat gekopieerd worden door de heren bondscoaches.”

“Met het Nederlands elftal voorop”, vervolgt de journalist. “Bondscoach Frank de Boer steekt zijn voornemen om een 5-3-2-systeem te spelen niet onder stoelen of banken. Hij viel erop terug uit tegen Italië voor de Nations League en het wordt beschouwd als de beste interland sinds zijn aantreden. Dat niet werd gewonnen, is iedereen gemakshalve vergeten. Al beschouwt De Boer het zelf meer als het 3-5-2-systeem, de iets offensievere variant.”

Driessen gaat verder: “Volgens de bondscoach kan het zelfs een dominante variant zijn. Maar dan alleen tegen voetbaldwergen zeker? Het 4-3-3-systeem, waarin de Nederlandse identiteit zit geborgd, wordt zomaar losgelaten. Het unique selling point heeft zoveel succes gebracht en is iets waarmee iedereen in Nederland is opgegroeid. Met allerlei argumenten wordt het ‘anders durven zijn’ losgelaten en gaat Oranje doen wat iedereen doet.”

Is dit inderdaad een fout?

  • Ja
  • Nee
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie