Gemiste penalty komt Barça duur te staan: nieuwe wanprestatie

De periode van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona gaat tot dusver nog niet bepaald de boeken in als een succesvolle tijd. Vandaag verspeelden de Catalanen volledig onnodig twee dure punten, in eigen huis tegen klein duimpje Eibar: 1-1.

Koeman koos er vanavond voor om Lionel Messi rust te geven; de Argentijn zat ook niet op de bank, maar op de tribune. Vanaf zijn plekje zag hij hoe ploeggenoot Martin Braithwaite na acht minuten al mocht aanleggen voor een strafschop (normaliter een koud kunstje voor Messi), maar Braithwaite kreeg het voor elkaar om zijn pingel niet eens tussen de palen te mikken: het speeltijd ging aan de verkeerde kant langs de linker paal.

Een kleine twintig minuten later leek Braithwaite alsnog te scoren, maar dit keer zag de pechvogel zijn treffer na lang beraad afgekeurd worden door de VAR. Tot overmaat van ramp opende Eibar in de 57e minuut wél de score, middels smaakmaker Kike Garcia. Twintig minuten voor tijd verzachtte Ousmane Dembélé, die terugkeerde na lang blessureleed en in de rust inviel voor Sergino Dest, nog wel de pijn met een gelijkmaker, maar verder dan 1-1 kwam Barça niet.

Daar kon ook Frenkie de Jong, die 90 minuten meedeed, niets aan doen. Daardoor blijft Barcelona haken op de zesde plaats in La Liga, met zeven punten achterstand op koploper Atlético Madrid. Laatstgenoemde heeft bovendien nog twee duels extra tegoed.

Scoreverloop: 0-1 (57′) Kike Garcia, 1-1 (67′) Ousmane Dembélé

Gaat Barca nog wel kampioen worden in Spanje?