Feyenoord-uitblinker ‘past heel goed bij Bayern München’

Foto: Feyenoord-uitblinker ‘past heel goed bij Bayern München’

Hij is misschien wel dé revelatie in de Eredivisie de tweede seizoenshelft: Mats Wieffer speelde zich geruisloos in de basisformatie van koploper Feyenoord. In Enschede en omstreken ziet men het met lede ogen aan, want de middenvelder speelde nog lang in de jeugd van FC Twente.

‘Mats Wieffer zou bij Bayern München passen’

“Ik ben nog altijd een echte Twente-supporter, dus het doet mij veel pijn om Wieffer in het shirt van Feyenoord te zien spelen”, erkent zijn voormalige jeugdtrainer Theo ten Caat op ESPN. “Hoe erg ik het hem ook gun, maar ik had toch liever gehad dat hij samen met Zerrouki op het middenveld van Twente had gespeeld.”

Ten Caat was altijd al lyrisch over Wieffer, maar Twente negeerde de adviezen en de krullenbol vertrok naar Excelsior. “Eigenlijk heeft hij alle facetten van het voetballen. Hij is technisch heel vaardig, heeft een groot loopvermogen, ziet de ruimtes heel goed en is snel met zijn balbehandelingen. En het is nog een eigenwijs ventje ook.”

‘Binnen twee à drie jaar weg bij Feyenoord’

“Hij gaat binnen twee jaar van de beloften van Twente naar de voorselectie van het Nederlands elftal”, vervolgt Ten Caat. “Als hij deze lijn kan doortrekken, dan is hij binnen twee à drie jaar bij Feyenoord weg en speelt hij op een internationaal niveau. Misschien wel Champions League. Ik denk dat hij heel goed bij Bayern München past. Hij heeft veel kwaliteiten voor de Bundesliga. Schalke zat drie jaar achter hem aan en die zagen dat ook.”

De Grolsch Veste

Eredivisie

19 maart 2023

21:00

Twente
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 20:02.

Wieffer speelt binnen drie jaar bij Bayern München

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie