Feyenoord loopt tegen eerste zeperd aan in voorbereiding

Tot dusver verliep de voorbereiding van Feyenoord vlekkeloos, maar in de finale van de Helden Cup in Duitsland ging de ploeg van coach Dick Advocaat vandaag voor het eerst onderuit; met 1-0, tegen Hamburger SV.

Tegen de gevallen topclub koos Advocaat wederom voor Wouter Burger in de achterhoede; ditmaal naast Marcos Senesi. Voetbal International merkt echter op: ‘Kort na rust bleek dat de jongeling verdedigend zijn kwetsbare kant heeft. Bij een dieptepass van Klaus Gjasula slaagde hij er niet in Manuel Wintzheimer af te stoppen. De aanvaller in Duitse dienst toonde zich alleen voor doelman Justin Bijlow kalm en opende de score.’

Vooral voor rust kreeg Feyenoord nog wel flinke kansen op de gelijkmaker, maar met name Steven Berghuis, Nicolai Jörgensen en Bryan Linssen hadden hun vizier niet op scherp. Derhalve liepen de Rotterdammers tegen een oefennederlaag aan.

Op 12 september begint voor Feyenoord de Eredivisie, tegen PEC Zwolle.