“Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord”

Foto: “Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord”

Hugo Borst heeft met verbazing naar het seizoen in de Eredivisie gekeken. Vooral de tegenvallende prestaties van PSV en Ajax vielen hem op. Daarnaast genoot hij van het uitstekende voetbaljaar van Feyenoord, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Vergelijking tussen Feyenoord en Ajax

De Amsterdammers waren aan het begin van het seizoen de grote favoriet om het kampioenschap binnen te halen. De spelersgroep bleek echter niet in balans te zijn, terwijl Alfred Schreuder en zijn opvolger John Heitinga eveneens geen oplossing konden bieden. Bij de grote rivaal Feyenoord was het juiste weer rustig.

“Ik denk dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax groot hebben gemaakt. Bij Feyenoord kwamen Dennis te Kloese en Arne Slot en is alles omgedraaid. Het is soms bizar om mee te maken hoe het in de voetballerij van toevalligheden en enkele personen aan elkaar hangt. Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord”, stelt Borst.

Ook op het gebied van selectiebeleid ziet Borst een ommezwaai. Waar Feyenoord met het aanblijven van Slot hard op zoek is naar verse krachten die het niveau van het team verder verhogen, doet Ajax het volgens hem anders. “De transfer van Branco van den Boomen is typisch een Feyenoord-transfer uit 2006.”

Kritiek op Van Nistelrooij

Ook op de vertrokken PSV-trainer Ruud Van Nistelrooij heeft hij wat aan te merken. “Ik heb de interviews van Van Nistelrooij doorgeploegd, maar ik heb hem nooit op een boeiende uitsprak kunnen betrappen, op wat visie. Er zijn maar weinig trainers die het verschil maken. Dat kan Ten Hag, Louis van Gaal en Guus Hiddink op een andere manier. Maar je moet alles wel goed kunnen onderbouwen, een visie hebben.”

Pakt Ajax volgend seizoen de landstitel?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
1183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie