Feyenoord gooit Europese zege in slotfase weg

Feyenoord heeft in de strijd om Europese overwintering een dure misrekening gemaakt. De manschappen van Arne Slot leken donderdagavond op weg naar een Europa zege-op FC Midtjylland, maar in extra tijd ging het alsnog mis: 2-2.

Op Deense boden maakten Midtjylland en Feyenoord er geen spectaculaire wedstrijd van. Gustav Isaksen dacht de thuisploeg niettemin op voorsprong te zetten, maar zijn vrije trap eindigde op de bovenkant van de lat. Aan de andere kant wisten de Rotterdammers wel toe te slaan. Sebastian Szymanski werkte de bal tegen de touwen en kreeg uiteindelijk van de VAR permissie om te juichen, nadat de assistent-scheidsrechter nog buitenspel zag van Danilo.

De videoscheidsrechter schoot Feyenoord kort voor de rust nogmaals te hulp. Na een vrije trap van Orkun Kökcü werd op basis van beelden een handsbal geconstateerd in het strafschopgebied van Midtyjlland. Ogenschijnlijk zwaar gestraft, maar Evander moest met lede ogen toezien hoe Kökcü via doelman Jonas Lössl de 1-2 tegen de touwen schoot.

Feyenoord kwam ondanks de comfortabele voorsprong nog wel in de problemen. Midtjylland halveerde de marge acht minuten na rust via een volley van Gustav Isaksen, die doelman Justin Bijlow wist te verrassen. Diezelfde Oranje-international moest bijna nogmaals vissen door toedoen van Iaksen, ware het niet dat hij ditmaal wel een reactie paraat had.

In de slotfase wist Feyenoord de voorsprong niet intact te houden. Vijf minuten voor tijd werkte Juninho een voorzet van Evander tegen de touwen, waardoor de Rotterdammers blijven steken op vier punten uit drie duels.

Scoreverloop: 0-1 (23′) Sebastian Szymanski, 0-2 (45′) Orkun Kökcü (strafschop), 1-2 (54′) Gustav Isaksen, 2-2 (85′) Juninho

TIP: Eindigt Feyenoord-Twente in 3-2? Win negentien keer je inzet via Unibet!