FC Twente neemt advocaat in de arm: ‘Willen niet verrast worden’

Foto: FC Twente neemt advocaat in de arm: ‘Willen niet verrast worden’

De KNVB liet dinsdag weten dat het de competitie nog altijd wil uitspelen. FC Twente heeft daarop besloten om contact te leggen met een advocaat en de FBO (de Federatie voor Betaald Voetbal Organisaties, red.), over hoe het nu verder moet.

Dat weet TC/Tubantia te melden. Bij FC Twente lopen na 30 juni immers talloze contracten af. De FIFA heeft al laten weten dat de contracten pas aflopen als het seizoen is afgewerkt, maar volgens Paul van der Kraan zitten hier nog wel wat haken en ogen aan. “Moet je alle spelers nu bijvoorbeeld een maand doorbetalen, of moet je een deel van die spelers voor een maand contracteren? En ik wil woensdag de FBO bellen. Er zal ongetwijfeld ook een schrijven van de KNVB komen, maar wij willen met Twente goed voorbereid zijn. We willen tempo maken, zodat we niet verrast worden. Ik heb met Ted van Leeuwen afgesproken dat we midden volgende week alles in kaart willen hebben.”

Een ander struikelblok is de korte tijd tussen de aflopende en de nieuwe competitie. Wordt de competitie eind juli afgerond dan staat de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 alweer voor de deur. “Daar zitten maar drie weken tussen. Dat betekent dat je in drie weken tijd je selectie weer op peil moet brengen. Dat wordt mijns inziens één van de grootste uitdagen waarvoor we als club komen te staan”, besluit Van der Kraan het gesprek met Leon ten Voorde van de TC/Tubantia.

Verstandig?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
118+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie