Fábio Silva: “Als het aan mij ligt…”

Foto: Fábio Silva: “Als het aan mij ligt…”

PSV huurt Fábio Silva momenteel van Wolverhampton Wanderers, maar we weten al dat de Eindhovenaren dit dienstverband maar wat graag willen verlengen. En de nummer 9 uit Portugal ziet zichzelf óók wel langer actief zijn in het Philips Stadion.

Fábio Silva wil bij PSV blijven

Hij koos mede voor een tijdelijke transfer naar de lichtstad van Nederland door de aanwezigheid van trainer Ruud van Nistelrooij, vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International: “Dat was een hele belangrijke reden voor mij om naar PSV te gaan. Ook om de club, want ik ben ambitieus. PSV is een topclub, we spelen om de titel en we kunnen de beker nog winnen. Maar voor mij als spits is het natuurlijk fantastisch om met Van Nistelrooij te werken. Hij was één van de beste spitsen ter wereld.”

“Ook om met Luuk (de Jong) te trainen en te spelen, helpt me natuurlijk”, voegt Silva daaraan toe. “Luuk heeft veel ervaring en geeft me als aanvoerder goed advies. Om met twee van zulke spitsen te werken, maakt mij een hele gelukkige voetballer.”

Silva heeft plezier in Eindhoven

Later zegt de 20-jarige centrumspits: “Als het aan mij ligt, blijf ik zeker nog een seizoen hier omdat ik denk dat dit goed is voor mijn ontwikkeling.” Bovendien heeft hij het voetbalplezier hervonden bij PSV: “Aan de laatste goal die we tegen Cambuur maakten, met Xavi, Anwar en mij, kon je zien hoeveel plezier we samen hebben, Dat wil ik graag doorzetten. Maar zoals gezegd, het is niet altijd aan mij. Bovendien moet mijn focus eerst volledig liggen op de titelrace en het bekertoernooi. Ik wil hier prijzen winnen en ik geloof dat we nog kampioen kunnen worden.”

Wordt PSV alsnog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede speler voor PSV?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie