Enorme tragedie El Salvador: twaalf doden bij stadionramp

Foto: Enorme tragedie El Salvador: twaalf doden bij stadionramp

Zaterdag voltrok een grote stadionramp in de hoofdstad van El Salvador San Salvador. Een stormloop heeft zeker twaalf levens gekost. Zo’n honderd mensen raakten gewond.

Stormloop in San Salvador zorgt voor verschrikkelijke beelden

Het noodlot sloeg toen bezoekers het Cuscatlán-stadion probeerden binnen te komen. De lokale krant La Prensa Gráfica schrijft dat fans klaagden dat het stadion, dat ruimte biedt aan ruim 53.000 toeschouwers, al overvol was terwijl nog niet iedereen binnen was. Het duel tussen FC Alianza en CD FAS werd gestaakt zodat de hulpdiensten voetbalfans konden evacueren.

Negen doden ter plaatse

De politie meldde dat er negen slachtoffers ter plaatse overleden. Na de stormloop werden rond de honderd mensen naar ziekenhuizen gebracht, een aantal vanwege tekenen van verstikking. Ook kinderen hoorden bij de gewonden, naar verluidt is de toestand voor twee mensen kritiek.

President Nayib Bukele liet weten dat het incident zal worden onderzocht en belooft dat de verantwoordelijken worden gestraft.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie