‘Enorme Ajax-miskleun leidt tot historisch dieptepunt’

Foto: ‘Enorme Ajax-miskleun leidt tot historisch dieptepunt’

Maurice Steijn werd maandag door Ajax de deur gewezen. Het ontslag van de veelgeplaagde trainer was volgens de ochtendkranten echter onvermijdelijk. De kranten trekken de conclusie dat de trainer Steijn ‘te klein’ is voor een grote club als Ajax.

Steijn ongeschikt voor Ajax

“Het harde oordeel is dat Steijn als trainer te klein is voor een grote club als Ajax”, concludeert De Telegraaf. “Hij wierp zich met graagte en volledige overgave op de uitdaging, maar heeft zich eraan vertild, omdat hij de grootte niet kon inschatten.” Volgens de krant kon ook Steijn zich niet meer verschuilen achter de enorme puinhoop die de al eerder vertrokken Sven Mislintat ervan heeft gemaakt. “Onder zijn leiding is Ajax altijd als los zand geweest, viel er geen lijn of vooruitgang in het spel te ontdekken en werd het vertrouwen en de vorm van alle spelers met de week minder.”

Volgens het Algemeen Dagblad kan Ajax ook lessen trekken uit het aanstellen van Steijn. “Het kostte de club een historisch slechte seizoenstart, maar het desastreuze dienstverband van Maurice Steijn bij Ajax legde in de afgelopen maanden ook veel bruikbaars bloot in Amsterdam.” De krant stelt dat een type ‘straatvechter’ als Steijn niet geschikt is voor een club als Ajax. “Het liet in elk geval genadeloos zien wat Ajax niét kan gebruiken op zijn belangrijkste trainerspositie: met een opportunistische, eendimensionale straatvechter kom je er anno 2023 allang niet meer.”

Historisch dieptepunt voor Ajax

De Volkskrant noemt het ontslag van Steijn een ‘historisch dieptepunt’ voor Ajax. “De aanstelling van Sven Mislintat en Maurice Steijn tot directeur voetbalzaken en trainer van Ajax is een faliekante misser gebleken. Steijn zei na de nederlaag van zondag in Utrecht (4-3) nog het vertrouwen te voelen van de leiding, die als het om voetbaltechnische zaken gaat in feite bestaat uit tijdelijk directeur Jan van Halst en adviseur Louis van Gaal, met wie hij de afgelopen weken meerdere gesprekken voerde. In het spel zat echter totaal geen vooruitgang. Ook de harde kern van supporters van de F-side liet maandag de steun aan Steijn varen en eiste zijn vertrek.”

Het Parool stelt dat de aanstelling van Steijn door Ajax hoort tot één van de ongelukkigste huwelijken binnen de voetbalwereld. “In die wankele selectie bracht Steijn nog meer onrust. De voormalige middenvelder ging publiekelijk de strijd met Mislintat aan; hij zette vraagtekens bij diens aankopen. Daarmee viel het toch al schamele geraamte van het elftal uiteen tot een hoopje botten. Het lukte Steijn niet om het skelet weer in elkaar te zetten, laat staan om het te laten scharnieren. Ajax was als een hardloper die het ene been vooruitzette en het andere achteruit.”

Wie had Ajax nooit moeten aanstellen?

  • Mislintat
  • Steijn
  • Beiden niet
488+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie