Empathie bij Slot: “Het doet iets met ons”

Foto: Empathie bij Slot: “Het doet iets met ons”

Feyenoord is klaar voor de eerste ontmoeting met Sjachtar Donetsk in de Conference League, zo stelt Arne Slot tegenover het Algemeen Dagblad. Het betekent echter allerminst dat de oefenmeester een eenvoudig duel verwacht, want volgens de oefenmeester worden de kwaliteiten van de tegenstander door sommigen flink onderschat.

Waar Sjachtar Donetsk jarenlang in de Oekraïense competitie succesvol was, pakte het sinds 2020 al geen landskampioenschap meer. De laatste nationale beker dateert alweer uit 2019, waardoor de club op papier niet meer zo sterk lijkt te zijn als pakweg tien jaar geleden. Slot is echter van mening dat de opponent weldegelijk veel kwaliteiten heeft.

De Nederlander besloot dan ook zijn ploeg te waarschuwen en hoopt dat Feyenoord met een goed resultaat terug naar het thuisland kan vliegen. “We zullen tegen deze tegenstander ongelofelijk goed moeten zijn. Ik denk dat Sjachtar een veel beter elftal is dan de mensen die ons als favoriet beschouwen denken”, aldus Slot op de persconferentie.

Slot over oorlog in Oekraïne

Desgevraagd ging hij ook nog in op de oorlog in Oekraïne. Nadat Rusland begin vorig jaar het land inviel, is de situatie amper veranderd en leeft het dagelijks met grote angsten. Slot voelt mee met de mensen in het land en ging in de kleedkamer daarom in gesprek met zijn spelers, zodat iedereen op de hoogte is van wat er in Oekraïne gebeurt.

“Het doet iets met ons. Het doet iets met mij. Het komt binnen. Het is heel dichtbij, in een land niet ver van Nederland”, zo vat Slot samen. Na de dubbele ontmoeting met Sjachtar Donetsk, en tussendoor het thuisduel met FC Volendam, wacht over anderhalve week een bezoek aan de Johan Cruijff Arena om een wedstrijd af te werken tegen Ajax.

Maakt Danilo het eerste doelpunt tegen Sjachtar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wint Feyenoord in Oekraïne?

  • Ja, zeker
  • Nee, het eindigt in een gelijkspel
  • Nee, Feyenoord verliest
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie