Elia: “Ik dank God dat ik ben weggestuurd door Ajax”

Soccernews

Eljero Elia is blij dat hij jaren geleden in de jeugd van Ajax is weggestuurd, zo zegt hij in [i]De Telegraaf[/i]. De vleugelspeler boekt momenteel veel succes bij zijn huidige club Hamburger SV en nu ook in het Nederlands elftal.

“Nadat ik na twee jaar in de C-junioren werd weggestuurd bij Ajax, regelde mijn vader dat ik bij ADO Den Haag terecht kon. En voor die tweede kans ben ik hem ontzettend dankbaar”, vertelt Elia tegenover [i]De Telegraaf[/i]. “Verhalen dat ik moest vertrekken bij Ajax omdat ik onhandelbaar was, zijn onzin. Ik heb alles gespeeld, maar was een te luie voetballer. Ik speelde alleen in balbezit en had een broertje dood aan terugverdedigen. Dat was de reden van de breuk. Ik was volgens de trainers niet goed genoeg en niks anders.”

“Achteraf dank ik God dat ik ben weggestuurd door Ajax. Als alles in Amsterdam op rolletjes was gelopen, zou ik niet zo goed zijn als nu”, aldus Elia. De 22-jarige aanvaller wil de Amsterdamse club desondanks niet in een kwaad daglicht stellen. Niks ten nadele van de club, want die behoort tot de mooiste van de wereld en daar had ik na FC Twente ook best voor willen voetballen.

Over de jeugdopleiding van de hoofdstedelingen is Elia wel wat sceptisch. “Ik denk dat er niet goed wordt opgeleid. De jeugdteams winnen alles en daardoor wordt er geen vechtersmentaliteit gekweekt. Het is volgens mij niet voor niks dat Demy de Zeeuw en Eyong Enoh nu de ontbrekende schakeltjes lijken. Dat soort types, bikkelaars, loopt er in de jeugd gewoon niet.”

Elia wil zich steeds verder ontwikkelen en wil ten koste wat het kost volgend jaar met het Nederlands elftal mee naar het WK in Zuid-Afrika. “Ik heb alles opzij gezet voor het voetbal en ben een harde werker geworden. Bij Ajax was mijn omschakeling niet in orde, maar zelfs nu het goed gaat bij HSV en Oranje, valt er nog van alles te verbeteren”, aldus de geboren Voorburger.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:25
0+
“Slot heeft een betere visie dan Ten Hag”
20:14
23+
‘Graham Potter naait Ajax en Feyenoord’
20:00
26+
‘Arne Slot krijgt Liverpool-waarschuwing’
19:46
6+
UEFA bezorgt Ronald Koeman glimlach
19:35
27+
Bosz roemt PSV-ster:  “In de absolute top”
19:23
4+
Dit zijn de opstellingen van Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles
19:15
9+
De opstellingen van Almere en Heerenveen: Noppert keept
19:11
128+
‘Miljoenenstrop voor Feyenoord’
19:00
408+
‘Verrassende nieuwe trainer voor Ajax’
18:49
36+
Arteta bevestigt geweldig nieuws voor Jurriën Timber
18:35
76+
‘Slot naar Liverpool is ook voor Feyenoord een winst’
18:20
170+
Verweij brengt update over zoektocht Ajax naar trainer
18:03
124+
Bakayoko lyrisch over Feyenoord-speler: “Pffoee”
17:47
311+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
116+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
100+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
36+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
138+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
176+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
112+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie