‘Dramatisch nieuws voor Eredivisie- en KKD-supporters’

Foto: ‘Dramatisch nieuws voor Eredivisie- en KKD-supporters’

Het begint langzaam maar zeker een beetje duidelijk te worden hoe wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie er in het nieuwe seizoen uit gaan zien. Supporters staan helemaal achter in de rij, zo blijkt uit informatie van De Telegraaf.

Vanaf 1 september mag er weer gevoetbald worden, maar wel onder strikte voorwaarden: met een maximaal aantal aanwezigen in de stadions. Je hebt twee teams met elk minimaal twintig spelers, er dienen natuurlijk coaches aanwezig te zijn en de krant somt verder op: “Elke selectie heeft, in tegenstelling tot vroeger toen er alleen een masseur en een clubarts op de bank zaten naast de wisselspelers, een volledige begeleidingsstaf van zestien man. Fysiotherapeuten, fysieke trainers, de keeperstrainer, drie assistenten, materiaalmannen en data-analisten reizen steevast met de ploeg mee. Het arbitrale gezelschap bestaat ook al gauw uit vijf man en die worden door de thuisspelende club ook weer apart begeleid.”

Vervolgens is er ook nog een legertje aan ballenjongens nodig: “Hoewel de wedstrijden achter ‘gesloten deuren’ plaats hebben, dient er goede beveiliging te zijn bij de hoofdingang van het stadion en bij de entree van de spelersbus. De terreinknechten, tegenwoordig groundsmen geheten, begeven zich ook gewoon rond het speelveld om de grasmat voor de wedstrijd te sproeien en in de rust bij te werken.” Men vervolgt: “Beide clubs mogen, zoals ze in de Duitse Bundesliga en in de Engelse Premier League ook al hebben bepaald, een volledig bestuur, inclusief juristen en directie aanwezig laten zijn bij de wedstrijden. Dat betekent dat er gauw twintig man moeten worden verdeeld over meerdere ruimtes en op de tribunes.”

Dan heb je ook nog de televisiemensen van FOX Sports, inclusief presentatoren en analytici. En dan heeft elk stadion ook nog zijn eigen mensen voor licht, geluid en alle mogelijke zaken waar storingen zouden kunnen optreden… “De media, kranten, radio, websites en fotografen worden straks wel toegelaten om op alle mogelijke manieren verslag te doen van de wedstrijden. Samen met werknemers van de catering, EHBO en een minimaal aantal stewards brengen zij het totale aantal mensen op ruim 260.” Géén ruimte voor fans dus, zelfs niet voor sponsoren die veel geld op tafel leggen.

Hoelang gaat deze situatie duren?

  • Een half jaar
  • Een heel seizoen
  • Langer…
2176+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:26
2+
Ajax krijgt advies over ‘transfer van 7 miljoen’
20:14
11+
‘Bepalende’ Götze krijgt beloning
20:10
52+
PSV legt talent én jeugdinternational langer vast
20:00
61+
‘Ten Hag slaat met vuist op tafel’
19:47
160+
“Ajax staat als nooit tevoren in brand”
19:35
94+
Eredivisie laat ESPN-deal wankelen
19:22
130+
‘Bittere pil voor Gini Wijnaldum’
19:10
432+
Ajax-watcher doet pijnlijke Heitinga-onthulling
19:00
534+
STEM op de LINKERMIDDENVELDER | SN Team van het Seizoen
18:55
258+
De onbreekbare liefde tussen Luciano Da Silva en FC Groningen
18:49
0+
Ten Hag maakt zich klaar voor ‘mooiste stadion ter wereld’ en wijst naar De Kuip
18:33
196+
‘Benfica maakt haast met Kökcü’, maar ‘is niet de juiste keuze’
18:18
225+
Jahanbakhsh laat zich uit over ‘zomers vertrek’
18:00
116+
Clubliefde: fans betalen mee aan nieuwe speler MVV
17:48
69+
Officieel: Feyenoord houdt Wellenreuther binnenboord
17:46
320+
‘Vaclav Cerny kan ook binnenlandse transfer maken’
17:36
164+
Mitchel Paulissen: ‘groot’ geworden bij Cambuur, kan terug naar ‘huis’
17:31
478+
‘Frank de Boer heeft verrassende nieuwe club beet’
17:30
0+
Voorbeschouwing: play-off-weekend in Nederland, welke vier ploegen halen de twee finales?
17:18
300+
‘PSV identificeert mogelijke versterkingen in Milaan en Barcelona’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie