‘Dramatisch nieuws voor Eredivisie- en KKD-supporters’

Foto: ‘Dramatisch nieuws voor Eredivisie- en KKD-supporters’

Het begint langzaam maar zeker een beetje duidelijk te worden hoe wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie er in het nieuwe seizoen uit gaan zien. Supporters staan helemaal achter in de rij, zo blijkt uit informatie van De Telegraaf.

Vanaf 1 september mag er weer gevoetbald worden, maar wel onder strikte voorwaarden: met een maximaal aantal aanwezigen in de stadions. Je hebt twee teams met elk minimaal twintig spelers, er dienen natuurlijk coaches aanwezig te zijn en de krant somt verder op: “Elke selectie heeft, in tegenstelling tot vroeger toen er alleen een masseur en een clubarts op de bank zaten naast de wisselspelers, een volledige begeleidingsstaf van zestien man. Fysiotherapeuten, fysieke trainers, de keeperstrainer, drie assistenten, materiaalmannen en data-analisten reizen steevast met de ploeg mee. Het arbitrale gezelschap bestaat ook al gauw uit vijf man en die worden door de thuisspelende club ook weer apart begeleid.”

Vervolgens is er ook nog een legertje aan ballenjongens nodig: “Hoewel de wedstrijden achter ‘gesloten deuren’ plaats hebben, dient er goede beveiliging te zijn bij de hoofdingang van het stadion en bij de entree van de spelersbus. De terreinknechten, tegenwoordig groundsmen geheten, begeven zich ook gewoon rond het speelveld om de grasmat voor de wedstrijd te sproeien en in de rust bij te werken.” Men vervolgt: “Beide clubs mogen, zoals ze in de Duitse Bundesliga en in de Engelse Premier League ook al hebben bepaald, een volledig bestuur, inclusief juristen en directie aanwezig laten zijn bij de wedstrijden. Dat betekent dat er gauw twintig man moeten worden verdeeld over meerdere ruimtes en op de tribunes.”

Dan heb je ook nog de televisiemensen van FOX Sports, inclusief presentatoren en analytici. En dan heeft elk stadion ook nog zijn eigen mensen voor licht, geluid en alle mogelijke zaken waar storingen zouden kunnen optreden… “De media, kranten, radio, websites en fotografen worden straks wel toegelaten om op alle mogelijke manieren verslag te doen van de wedstrijden. Samen met werknemers van de catering, EHBO en een minimaal aantal stewards brengen zij het totale aantal mensen op ruim 260.” Géén ruimte voor fans dus, zelfs niet voor sponsoren die veel geld op tafel leggen.

Hoelang gaat deze situatie duren?

  • Een half jaar
  • Een heel seizoen
  • Langer…
2176+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:33
0+
‘Bayern hakt Gravenberch-knoop door’
19:24
23+
‘Grote onvrede binnen Ajax’
19:12
59+
‘Transfer lonkt voor Feyenoord-sensatie’
19:00
0+
‘Ajax-selectie gaat op de schop’
18:50
41+
Milan bevestigt plannen voor eigen stadion
18:30
61+
Koeman verwijst ‘kip kerrie’-verhaal naar prullenbak: “Niet de boosdoener”
18:10
82+
Dit is de reden waarom Koeman geen extra aanvaller oproept
18:01
83+
EXCLUSIEF: Tegenvallende Dumfries ‘staat op lijstje’
17:50
101+
Van Dijk zeer positief over nieuwe assistent-bondscoach
17:31
50+
Koeman houdt hoop op terugkerende spelers: “Niet voor hele periode uitgeschakeld”
17:12
138+
Ook Van Dijk at van de kip kerrie: “Ik voel me prima”
16:53
95+
Makaay gaat bijzonder Bayern-team leiden
16:32
527+
Driessen mist één naam bij vervangers in Oranje-selectie
16:11
62+
Jong Oranje roept vervangers op voor doorgeschoven Gravenberch en Scherpen
15:49
86+
PSV’er Fábio Silva rekent af met ‘oneerlijke vergelijking’
15:34
448+
EXCLUSIEF: Topclubs zien Kudus niet zitten
15:32
1259+
‘Ajax onthult bedrag waarvoor Mohammed Kudus weg mag’
15:18
410+
Telegraaf onthult bizarre oorzaak virusgolf bij Oranje
15:16
19+
Fortuna: langer verblijf Cox onzeker, Tasci tekent nieuw contract
14:55
765+
Vermoedelijke opstelling Oranje: wijzigingen na virusgolf
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie