‘Drama voor Donyell Malen bij Borussia Dortmund’

Foto: ‘Drama voor Donyell Malen bij Borussia Dortmund’

Donyell Malen kon in januari nog terugkeren naar PSV, maar een (huur)deal bleek financieel een lastig verhaal te gaan worden. Dat terwijl de aanvaller bij Borussia Dortmund totaal niet meer aan bod komt.

Gisteren was het uitgerekend de grootste concurrent van Malen, Karim Adeyemi, die uitblonk en scoorde in de Champions League tegen Chelsea FC. En toen linksbuiten Adeyemi gewisseld werd, moest Malen nog altijd op de bank blijven verpieteren. In de spits krijgt naast Sebastién Haller ook stormram Anthony Modeste de voorkeur. En dus is Malen op zijn twee potentiële posities allebei pas de derde keuze, constateert journalist Suleyman Özturk van Voetbal International.

Medio 2021 betaalde Dortmund nog dertig miljoen euro voor Malen aan PSV. “Een teken dat Dortmund in Malen geloofde. Hij had de leeftijd, de ervaring, de snelheid en de kwaliteiten om net onder de top de volgende stap te zetten. Bij PSV was hij in het jaar van zijn grote en definitieve doorbraak goed geweest voor 27 doelpunten en tien assists in alle competities”, weet Özturk nog.

‘Derde keuze op alle posities’

“Het pad dat samen met Malen is uitgestippeld, vertoont wat gaten en hobbels. De situatie is nu zo dat hij bij Dortmund op alle plekken derde keus is. Adeyemi speelde de eerste seizoenshelft voornamelijk aan de rechterkant, maar de laatste weken blinkt hij uit aan de linkerkant. Op de plek dus waar Malen meestal speelminuten krijgt.”

Extra concurrenten voor Malen zijn nog de jonge Engelsman Jamie Bynoe-Gittens en het Amerikaanse wonderkind Giovanni Reyna. “Makkelijk wordt het dus niet om alsnog een basisplaats te veroveren.” Maar, vindt Özturk: “Over Malen kun je niet zeggen dat hij de verkeerde beslissing heeft genomen. Anderhalf jaar geleden leek Dortmund de ideale tussenstap.”

‘Malen is ingehaald door jongere spelers’

“Een club waar jonge spelers de tijd krijgen zich te ontwikkelen. Die tijd heeft Malen ook gekregen. Hij heeft zijn kansen niet gepakt, is op de verkeerde momenten geblesseerd geraakt en heeft veel meer concurrentie dan bij PSV. Als aanvaller in de top het verschil maken, valt niet mee. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Donyell Malen is ingehaald door spelers die later zijn binnengekomen, spelers die jonger zijn en spelers die voorlopig laten zien dat ze beter zijn”, aldus de buitenlands voetbalexpert van VI tot slot. Wie weet haalt PSV hem komende zomer alsnog terug naar Eindhoven, mocht de situatie van Malen niet verbeteren in Dortmund.

Malen had nooit naar Dortmund moeten gaan

  • Eens
  • Oneens
1180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie