Dit zijn de opstellingen bij Feyenoord – AZ

Foto: Dit zijn de opstellingen bij Feyenoord – AZ

Vanavond treffen Feyenoord en AZ elkaar in de kwartfinale van de KNVB Beker. Afgelopen zondag vochten de twee teams het in Alkmaar met elkaar uit in de Eredivisie. Toen werd het 0-1 voor de Rotterdammers. Wat er vanavond op het scorebord komt te staan, moet nog blijken. Wat wel al bekend is: de opstellingen. Bekijk ze hieronder.

AZ treedt mogelijk met een achterhoede van vijf man aan

Bij Feyenoord zien we geen grote verrassingen in de basisopstelling. Net als afgelopen zondag bestaat de achterhoede uit Geertruida, Trauner, Hancko en Hartman. In het doel zien we uiteraard wel een wijziging ten opzichte van afgelopen zondag. Justin Bijlow verliet het duel met AZ vanwege een blessure. Timon Wellenreuther nam het toen van hem over. Dat doet de Duitser vanavond weer.

Op het middenveld zien we Stengs weer terug ‘op tien’. Afgelopen weekeinde startte hij nog op de vleugel. Achter Stengs zien we het blok Wieffer-Timber. Op de rechtsbuitenpositie maakt vanavond Nieuwkoop zijn terugkeer. Met Giménez in de spits en Paixão op links is de basiself van Feyenoord compleet.

Op de bank vanavond bij Feyenoord: de zeventienjarige Givairo Read. De middenvelder van Feyenoord Onder 19 kan vanavond zijn debuut maken voor de Rotterdammers.

Opstelling AZ

Bij AZ ziet de opstelling er iets anders uit dan afgelopen zondag. Wat direct opvalt: Martens begint met vijf verdedigers tegen Feyenoord, wat doet vermoeden dat AZ met een vijfmans-verdediging start tegen Feyenoord. Het middenveld is ongewijzigd ten opzichte van zondag. Clasie, De Wit en Mijnans starten in het treffen met de Rotterdammers.

Ook ontbreekt Pavlidis op het formulier vanavond. De Griekse spits is geschorst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Zonder de topschutter moet AZ het over een andere boeg gooien. Dat doen de Alkmaarders met Poku en Van Bommel in de punt. Met hun snelheid zal AZ proberen om achter de laatste linie van Feyenoord te kruipen.

Ook bij AZ zien we een andere keeper dan afgelopen zondag. Mathew Ryan neemt het stokje over van Rome-Jayden Owusu-Oduro. De Australiër is weer terug van de Azië Cup.

SN voorspelt: Feyenoord – AZ

  • Feyenoord bekert verder
  • AZ bekert verder
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie