‘Dit is waarom talkshow VTBL nu wél gaat slagen’

Foto: ‘Dit is waarom talkshow VTBL nu wél gaat slagen’

Vanavond keert de voetbaltalkshow VTBL terug op de buis. Het vorige seizoen liep uit op een flop, maar kopstukken Simon Zijlemans en Theo Janssen zijn er van overtuigd dat de show nu wél succes gaat boeken.

Janssen verruilde zijn zetel in NOS Studio Voetbal voor VTBL. “Toen daar de gedachte speelde om VTBL weer op te starten hebben ze gepeild of ik interesse zou hebben. Ik stond open voor dat gesprek en toen ik hoorde hoe en met wie, was alles vrij snel rond”, vertelt de oud-middenvelder aan het ANP. Het vorige seizoen duurde slechts vier maanden; het verliep stroef, mede doordat RTL geen beelden van de wedstrijden mocht uitzenden. “Het was voorheen heel lastig om te praten over iets wat er in een wedstrijd gebeurd was, terwijl je er geen beelden bij kon laten zien. Dat hoorden we indertijd ook veel terug van kijkers, dat ze dat toch wel misten.”

De beelden zijn nu wél beschikbaar. “Kijk, Studio Voetbal is een begrip en zal dat waarschijnlijk ook nog jaren blijven. Dit is toch weer wat nieuws dat we moeten gaan opstarten en daar wil ik graag bij helpen. Jan Boskamp, die ook analist is, ken ik al jaren en ook met Simon Zijlemans, die presenteert, heb ik rondom de Champions League al vaak aan tafel gezeten. Dat er chemie is aan zo’n tafel is heel belangrijk.”

Zijlemans

In De Telegraaf blikt Zijlemans verder vooruit: “Of er ruimte is voor nog een voetbaltalkshow? Dat wordt mij vaker gevraagd. Gelukkig zijn we een voetballand. Het ligt eraan wie je aan tafel zet, waar mensen graag naar luisteren. Dan denk ik dat wij een leuk en onderscheidend programma maken met een eigen smoel. Ik kijk echt uit naar vanavond!” De aflevering begint om 20:30 uur op RTL 7.

TIP: Open een account op Unibet en scoor gelijk de nodige freebets!

Ga jij naar VTBL kijken?

  • Ja
  • Nee
  • Weet ik nog niet
113+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie