Directeur Augsburg meldt zich met Pepi-nieuws bij Feyenoord en PSV

Foto: Directeur Augsburg meldt zich met Pepi-nieuws bij Feyenoord en PSV

Feyenoord en PSV hebben allebei serieuze belangstelling in spits Ricardo Pepi, die dit seizoen door FC Groningen wordt gehuurd van FC Augsburg. De directeur van laatstgenoemde, Stefan Reuter, heeft zich in de soap gemengd.

FC Augsburg zal Ricardo Pepi ‘niet zomaar naar Feyenoord of PSV laten gaan’

“We maken plannen met hem en zijn niet zomaar van plan hem te laten gaan”, benadrukt Reuter. En hoofdtrainer Enrico Maassen: “Een succesvolle uitleenbeurt. Het idee was om hem meer tijd te gunnen in een competitie die fysiek misschien minder veeleisend is als de Bundesliga, maar technisch nog steeds van niveau is. We zijn heel blij dat de uitleenbeurt positief verloopt. Dat hij veel doelpunten maakt, ook voor de nationale ploeg. We kijken uit naar zijn terugkeer.”

Veel interesse

Pepi scoorde ondanks het zwakke seizoen van FC Groningen toch al tien goals dit seizoen, waaronder eentje afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard (2-1 nederlaag). Er is veel interesse in hem. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft de Amerikaanse spits zelf al besloten dat hij komende zomer weg wil uit Augsburg. Het liefst permanent, al lijkt dat een lastig verhaal te gaan worden aangezien de Bundesliga-club twee jaar terug nog ruim zestien miljoen euro voor hem heeft betaald.

Feyenoord en PSV hebben interesse in Pepi. Ook Brighton & Hove Albion en Wolverhampton Wanderers zitten voor hem op het vinkentouw, maar volgens het betrouwbare 1908 heeft de international van Team USA al verduidelijkt dat een vervolgstap binnen de Eredivisie zijn voorkeur geniet.

Goed seizoen ondanks zwak FC Groningen

Pepi speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Groningen. Met de Trots van het Noorden dreigt hij roemloos te degraderen uit de Eredivisie, maar toch zijn diens prestaties behoorlijk te noemen. Na 22 Eredivisie-wedstrijden staat hij op tien doelpunten. Ter vergelijking: Anastasios Douvikas en Xavi Simons voeren de ranglijst aan met elk dertien treffers, terwijl zij bij betere teams spelen. In de afgelopen interlandperiode scoorde Pepi ook nog drie goals voor Amerika, in twee optredens – waarvan een slechts als invaller.

Waar speelt Pepi volgend seizoen, denk jij?

  • Feyenoord
  • PSV
  • Augsburg
  • Ergens anders
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie