Derksen haalt keihard uit naar Nederland

Foto: Derksen haalt keihard uit naar Nederland

Johan Derksen is tijdens zijn carrière betrokken geweest bij verschillende relletjes. In 2022 ontketende de oud-voetballer een gigantische rel door een smeuïg verhaal te vertellen, met als gevolg dat Vandaag Inside bijna sneuvelde.

Derksen insinueerde acht maanden geleden een vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. “Het was het verhaal van een snotneus die op zo’n jonge leeftijd ondeugend is”, zo citeert het Algemeen Dagblad. “Ik heb het verteld om al die mensen, die zogenaamd niets op hun kerfstok hebben, duidelijk te maken dat dat natuurlijk onzin is. Dit land staat bol van de hypocriete mensen. Ik heb me toen voor mijn doen bijzonder kwetsbaar opgesteld.”

“Ik wilde duidelijk maken dat ik niet heilig was. Dat al die mensen die Danny de Munk, die regisseur van The Voice, die Johnny de Mol beschuldigen, dat die zelfs misschien ook nog wel een verhaal hebben. Maar zij zitten te acteren aan talkshowtafels met schijnheilige praatjes. Mijn verhaal is helemaal verkeerd begrepen. De woke-gemeenschap wíl het niet begrijpen, die wil alleen maar protesteren en deugen”, vervolgt de veelbesproken analist.

Overdreven

Betrokken partijen besloten Vandaag Inside en Derksen te boycotten, waar in zijn dorp Grolloo een spandoek met de tekst ‘verkrachter’ hing. Zelf bleef de oud-voetballer kalm. “Het land was in rep en roer, maar moet ik dan ook in rep en roer raken? Als je op tv iets zegt, is er al gauw paniek hè. Een dag na die eerste uitzending was niets aan de hand. Toen kwam de storm van social media en ontstond er rumoer. Ik weet nog dat mijn vrouw die dag thuis kwam en zei: ‘Ik hoorde net op de radio dat er wat commotie was. Waar maken de mensen zich druk om? Dat verhaal heb ik 25 jaar geleden al eens van je gehoord’.”

Derksen noemt het ‘een smeuïge anekdote’. De ophef stoorde hem niet zozeer, wel dat Talpa hem liet vallen. “Talpa ging schijnheilige persberichten versturen dat wij onze excuses gingen aanbieden. Nou, dat ging ik dus helemaal niet doen. Als heel Nederland boos is, dan heb ik daar geen moeite mee. Als je eigen werkgever zich zo gaat gedragen wel. (…) John de Mol had naar voren moeten stappen en zeggen: ‘Ik ben heel tevreden over die gasten. Ze maken spraakmakende tv, ze hebben goeie kijkcijfers en die twee relletjes per jaar neem ik op de koop toe’. Dan was het klaar geweest.”

Eindigt Leeds-Man City in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
17675+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie