Definitief: Bruggink tekent voor drie jaar bij FC Twente

Foto: Definitief: Bruggink tekent voor drie jaar bij FC Twente

Bruggink verruilt zijn werkzaamheden als analist bij ESPN voor het technisch directeurschap bij zijn oude club FC Twente.  Eigenlijk was het al weken duidelijk dat dat stond te gebeuren, maar nu is de kogel dan ook definitief door de kerk. Bruggink tekent voor 3 jaar bij de club uit Enschede.

Paul van der Kraan, algemeen directeur van Twente, brengt het nieuws naar buiten in de wekelijkse nieuwsbrief van de Tukkers: Arnold Bruggink is vanaf 1 juli de technisch directeur bij FC Twente. “Arnold tekent een contract tot medio 2026 bij onze club”, lezen we. “Bruggink volgt met ingang van het nieuwe seizoen Jan Streuer op en is vanaf 1 maart al werkzaam voor FC Twente. Arnold heeft sinds vorig jaar binnen alle afdelingen van de club en binnen de Academie meegelopen. We wensen Arnold veel succes bij FC Twente!”

“Waar ga je in godsnaam aan beginnen” 

Na jarenlang als analist te gewerkt te hebben, is Bruggink weer te vinden in de voetbalwereld. Ronald de Boer wenst de kersverse technisch directeur het beste toe: “Waar ga je in godsnaam aan beginnen, man?”, vraagt de oud-international zich af. “Je zit toch goed bij ESPN? Een beetje slap lullen over voetbal, wat je best goed afgaat. Nu wil je je oude club gaan helpen. Kun je nog terug? Nee, natuurlijk niet. Ik hoop echt van harte dat je FC Twente naar nog een hoger niveau gaat tillen.” 

Hans Kraay junior bereidt Bruggink voor op het ‘zware’ werk als technisch directeur: “Je gaat als eindverantwoordelijke kennismaken met het fenomeen ‘drie keer winnen en alles is mooi, drie keer verliezen en alles is lelijk”, geeft de televisiepersoonlijkheid aan. “Na drie overwinningen lijkt je buurvrouw op Miss World, na drie nederlagen lijkt diezelfde buurvrouw op Eucalypta. Ik wens je heel veel ‘Miss Worlds’ toe.”

Gaat hij het goed doen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie