Debutant Özyakup gidst Feyenoord naar zege op Emmen

Feyenoord heeft andermaal toegeslagen in de Eredivisie. Tegen FC Emmen was het spel opnieuw niet altijd even goed, maar debutant Oguzhan Özyakup, Nicolai Jörgensen en Luis Sinisterra zorgden desalniettemin voor een driepunter: 3-0.

Door de blessure van Orkun Kökcü mocht Özyakup direct in de basis beginnen. De schijnwerpers werden natuurlijk meteen op de Feyenoorder gericht, maar daar had de Besiktas-huurling schijnbaar geen enkele moeite mee. Özyakup stond in de tweede minuut aan de basis van de eerste kans van de avond en via een paar tussenstations kreeg hij ‘m zelf weer terug: 1-0.

De manschappen van Dick Lukkien hadden voor rust weinig in de melk te brokkelen in De Kuip. Feyenoord domineerde, maar vergat de wedstrijd al in de eerste helft definitief naar zich toe te trekken. Zo stuitte Nicolai Jörgensen kort na de openingstreffer op doelman Dennis Telgenkamp, die ook Lutsharel Geertruida van scoren af wist te houden. De rebound van Sinisterra werd afgevlagd en afgefloten wegens buitenspel.

Feyenoord bleef kansen creëren, maar vooral Telgenkamp wist de Emmenaren in de eerste helft overeind te houden. Pas in de tweede helft gooiden de bezoekers de schroom van zich af. In de tweede minuut na rust had nieuwkomer Kerim Frei de pech dat doelman Justin Bijlow goed in de weg lag bij een snelle counter. Diezelfde doelman hield Frei nogmaals van scoren af in een één-tegen-één-situatie na een uur spelen.

De missers van Frei werden FC Emmen fataal in Rotterdam-Zuid. Kort na zijn tweede kans maakte Feyenoord de 2-0. Jörgensen speelde een allesbehalve sterke wedstrijd, maar trof wel doel uit een vrije trap van Steven Berghuis en besliste het duel daarmee in Rotterdams voordeel. Emmen vond overigens dat er een overtreding van Feyenoord plaatsvond voorafgaand aan deze fase, maar de arbitrage negeerde dit.

Feyenoord liep vlak voor tijd ook nog uit naar 3-0. Sinisterra had eerder op de avond nog de pech dat zijn goal werd afgekeurd, maar ditmaal mocht zijn rebound na een gepareerde inzet van Marcos Senesi wél gevierd worden.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Oguzhan Özyakup, 2-0 (64′) Nicolai Jörgensen, 3-0 (80′) Luis Sinisterra