“De bondscoach mag mij zeker bellen”

Foto: “De bondscoach mag mij zeker bellen”

Johan Bakayoko kwam vorig seizoen uitsluitend uit voor Jong PSV, maar maakt deze voetbaljaargang zo zijn minuutjes bij de hoofdmacht. De jonge spits zelf vindt dat het goed gaat in Eindhoven en geeft zichzelf dan ook een hoog rapportcijfer.

“Ik geef mezelf een goede 7,5 tot een 8 als rapportcijfer”, zegt hij in gesprek met Sporza. “We zijn goed aan het seizoen begonnen, staan eerste, en ik heb veel speelminuten gemaakt. Ik ben tevreden en voel me belangrijk bij PSV. We hebben een grote selectie, dus iedereen krijgt speelminuten. Er zijn heel veel spelers waar ik veel van leer. Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré, er zijn echt heel veel goede spelers. Jongens die mij elke dag iets bijbrengen.”

Naar eigen zeggen heeft Bakayoko geen moeite met de stap van de beloften naar het hoogste niveau: “Het is anders, de tegenstanders zijn moeilijker. De ploeg is ook sterker. Maar de stap was persoonlijk niet heel moeilijk voor mij. De groep heeft mijn komst heel goed aangepakt. Door de aanwezigheid van veel ervaren spelers is het makkelijk voor jonge spelers om te integreren. En Ruud van Nistelrooy was vorig jaar ook mijn trainer bij de beloften, dus uiteindelijk komt alles goed terecht.”

Jong België

Op maandagavond neemt hij het met Jong België op tegen Jong Frankrijk: “Ik ben de jongste van het team, maar dat zegt niets denk ik. Het geeft positieve energie om tegen landen als Nederland en Frankrijk te spelen. Daarom vind ik voetbal zo leuk. Hoe moeilijker de tegenstander, hoe leuker het is.” Maar wat verwacht hij van de Rode Duivels op het WK in Qatar? “Winnaar. Daar hoop ik ook op. België staat nog steeds hoog op de FIFA-ranking (tweede, red.). Dat is niet voor niks.”

En als dat dit jaar niet lukt, dan maar in de toekomst… “De generatie die eraan komt is ook heel sterk. Dat heeft tijd nodig om te rijpen, maar ik geloof erin dat er nog heel veel mooie jaren aankomen.” Wie weet mag hij wel mee naar Qatar: “De bondscoach mag mij zeker bellen. Het jeugd-EK is pas volgend jaar zomer, dus ik zou heel graag beide toernooien spelen.”

TIP: Verdien 15 keer je inleg als België wereldkampioen wordt!

Mee naar het WK?

  • Daar is het echt te vroeg voor
  • Waarom niet?
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie