“Dat mag PSV nooit overkomen. Misschien denken ze er te makkelijk over”

Foto: “Dat mag PSV nooit overkomen. Misschien denken ze er te makkelijk over”

PSV won tegen RKC Waalwijk eindelijk weer eens op vreemde bodem (0-1). Voor de gebroeders Van de Kerkhof is dat echter geen reden voor een hosanne temming. De oud-voetballers tonen zich kritisch op de ploeg van Ruud van Nistelrooy, en geloven niet meer in de landstitel.

De Eindhovenaren konden de voorsprong tijdens de Brabantse derby ternauwernood over de streep trekken. “De eerste helft was al niet denderend. En in de tweede helft mag je blij zijn dat RKC niet scoort, want dan is het hek weer van de dam. De kampioenskansen hangen echt aan een zijden draadje”, aldus René van de Kerkhof in de Willy en René podcast van Omroep Brabant.

Eerder dit seizoen blameerde PSV zich al op bezoek bij SC Cambuur, FC Groningen en FC Emmen. Mogelijk is het iets mentaals, denkt René. “Bij de onderste drie clubs op de ranglijst krijg je gewoon op je kloten. “Dat mag PSV nooit overkomen. Misschien denken ze er te makkelijk over.”

Resultaat op eerste plaats

Broer Willy haakt in met een positievere insteek. “Ik vond de eerste helft wel goed. Gelukkig komen we ook op 1-0 en dan verwacht je dat ze er de tweede helft overheen gaan maar dat gebeurt niet. Maar voor mij komt het resultaat op de eerste plaats. Je pakt drie punten.”

PSV voorkwam met de zege dat het verder achterop raakte bij de top-3. De bovenste vier ploegen wonnen allemaal met minimale cijfers, waardoor er niks veranderde aan de ranglijst. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt nog altijd vier punten.

Denk je dat PSV alsnog landskampioen wordt?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij PSV nog groeien de rest van het seizoen?

  • Ja, die gaan een eindsprint inzetten
  • Nee, het wordt er zeker niet beter op
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie