Countdown naar WK2014 – 27 dagen: Meeste doelpunten op WK

Soccernews

Soccernews.nl telt dagelijks met een statistiek af naar de start van het WK 2014 in Brazilië op 12 juni, vandaag over 27 dagen.

Het WK van 1954 werd weliswaar niet gewonnen door Hongarije, maar het land presteerde fenomenaal tijdens dat wereldkampioenschap. De Hongaren bereikten uiteindelijk ook de finale, maar gingen daarin met 3-2 ten onder tegen West-Duitsland.

[b]Aantal doelpunten van Hongarije[/b]
Hongarije steeg op het WK van 1954 boven zichzelf uit. Het land won niet alleen de ene wedstrijd na de andere, maar won zijn wedstrijden ook met grote cijfers. Zo werd Zuid-Korea met 9-0 aan de kant gezet en moest West-Duitsland in de groepsfase nog geloven aan een 8-3 nederlaag.

In de kwartfinale en in de halve finale vielen de overwinningen weliswaar wat kleiner uit, toch won Hongarije ook die wedstrijden overtuigend. Brazilië werd met 4-2 aan de kant gezet en diezelfde uitslag volgde ook in de wedstrijd tegen Uruguay. In het duel met West-Duitsland, in de finale, ging het echter toch mis voor de Hongaren. Maar of dat het WK volledig heeft verpest voor Hongarije, is de vraag.

[i]Magische Magyaren[/i] zorgde namelijk wel voor een record, dat op de dag van vandaag nog niet is verbroken. Hongarije heeft namelijk de meeste doelpunten ooit gemaakt op één WK, namelijk 27. Daarnaast was Sándor Kocsis de topscorer van het WK van 1954 en werd Ferenc Puskás uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

[img]//uploads/wk-countdown(15-05-2014).jpg[/img]

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie