Clubwatcher Inan verbaast zich over één zinnetje in statement Ajax

Foto: Clubwatcher Inan verbaast zich over één zinnetje in statement Ajax

Johan Inan, Ajax-watcher namens het Algemeen Dagblad, snapt dat velen vinden dat de club erg licht gestraft is voor de wanordelijkheden rondom De Klassieker tegen Feyenoord. Er werd een boete van 25.000 euro en één wedstrijd zonder de F-Side als sanctie uitgedeeld door de KNVB.

Voorwaardelijke straf wordt zelfs na ‘Klassieker-rellen’ niet onvoorwaardelijk

“Ik kan me voorstellen dat mensen er zo over denken”, zegt Inan over de kritiek dat de straf ‘te licht is’. “Maar ik viel vooral over één zinnetje in het persbericht van Ajax. ‘De voorwaardelijke straf blijft gehandhaafd.’ Dat ik denk: van hé, waar dient die voorwaardelijke straf dan voor?”

Die voorwaardelijke straf is één wedstrijd zonder publiek. Maar wanneer wordt die voorwaardelijke straf dan eens effectief onvoorwaardelijk? “Daar zijn we nog even achteraan gegaan. Dat was wel opmerkelijk. En 25 duizend euro liggen ze bij Ajax niet wakker van.. En een wedstrijd zonder F-side dat voelt voor de ene zwaarder dan voor de ander. Het is maar vanuit welke kant je het beredeneert. Normaal gesproken is dit niet een straf waarvan je zegt: dit zal ze leren.”

FC Volendam-thuis

Tot slot blikt Inan vooruit op Ajax – FC Volendam (donderdagavond). “Je moet in ieder geval een energiek Ajax verwachten en een overwinning vanavond tegen FC Volendam. Van ’t Schip kan niet toveren en heeft na twee trainingen geen Ajax gecreëerd dat Volendam met 6-0 of 7-0 gaat oprollen.”

Deze straf is te licht

  • Eens
  • Oneens
302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie