Brobbey spreekt zich uit over Ajax-rol

Foto: Brobbey spreekt zich uit over Ajax-rol

Brian Brobbey heeft er een bewogen jaar opzitten. De aanvaller koos na zijn doorbraak bij Ajax voor een transfervrije overstap naar RB Leipzig. Dat pakte niet goed uit, waarna Ajax zestien miljoen euro betaalde om Brobbey terug naar Amsterdam te halen. Die hereniging lijkt vanuit Ajax nog niet heel gelukkig, maar als je dat aan Brobbey zelf vraagt…

Brobbey gaat in gesprek met Ajax Life eerst in op zijn vroege overstap naar het buitenland. De spits wil echter niet zeggen dat dit té vroeg was. “De les van Leipzig was dat ik te vroeg ben weggegaan, maar wanneer weet je dat je op tijd weggaat?”, vraagt de spits zich hardop af.

De spits stelt dat hij zich al voldoende heeft laten gelden in Ajax 1. “Ik ben al twee keer kampioen met Ajax geworden en dit seizoen verwacht ik dat de derde keer te worden. Dit seizoen ga ik dus ook voor de prijs van topscorer.”

Dat Brobbey daar over het algemeen een basisplek voor nodig heeft en na Alfred Schreuder ook John Heitinga voor andere spelers in de punt van de aanval kiest, lijkt hem vrij weinig te interesseren.

Brobbey heeft al gepresteerd met Ajax, vindt Brobbey

Brobbey is gefocust op zijn toekomst. Betekent een Eredivisie-topscorerstitel de volgende transfer? “Dat is niet per se een moment om weg te gaan, maar dan heb ik voor mijn gevoel wel wat laten zien bij Ajax. Zodra ik dat gevoel sterk heb, is alles mogelijk.”

Met zijn transfer naar RB Leipzig en de contractsoap in het achterhoofd, wil Brobbey nu geen garanties geven over de toekomst. “‘Dat weet je nooit. Wanneer je een goed seizoen hebt, kan er van alles gebeuren. Zolang ik voor Ajax speel, blijf ik alles geven.”

De spits vindt de kritieken op het Ajax-spel (en zijn trainingsarbeid) wellicht wat overdreven. “n het begin van het seizoen ging het best goed, daarna raakten we zoekende. De kritiek op Ajax wordt soms overdreven. Mensen die kritiek hebben, kennen de tactische afspraken ook niet.”

Met Heitinga als nieuwe trainer lijken de neuzen weer dezelfde kant op te staan in de Amsterdamse kleedkamer. “We zullen laten zien dat we het aankunnen. We moeten – en gaan – kampioen worden. We spelen om drie prijzen en kunnen die allemaal winnen. En ik wil topscorer worden van de Eredivisie.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 maart 2023 12:17.

Gaat Brobbey slagen bij Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie