BREAKING: Buijs de laan uitgestuurd bij KV Mechelen

Foto: BREAKING: Buijs de laan uitgestuurd bij KV Mechelen

Danny Buijs is ontslagen als trainer van KV Mechelen. De 40-jarige Nederlandse trainer stond slechts twaalf competitiewedstrijden aan het roer bij de Belgische club. Steven Defour is direct aangesteld als opvolger.

Na vier seizoenen als eindverantwoordelijke bij FC Groningen, eindigde die samenwerking afgelopen zomer. In Mechelen vond Buijs al snel een nieuwe club, en kon hij zich opmaken voor zijn eerste buitenlandse avontuur. Hij had na het vertrek van de succesvolle Wouter Vrancken wel grote schoenen te vullen.

Voetbaldier

Algemeen directeur Frank Lagast sprak van ‘absoluut geen makkelijke taak’ voor Buijs. “We geloofden echt in een samenwerking op lange termijn, want Danny is een voetbaldier met veel voetbalkennis en een sterke communicatie. De resultaten volgden echter niet en daarom nemen we deze beslissing”, klinkt het op de clubwebsite van Mechelen.

Defour, die fungeerde als assistent van Buijs, neemt de taken over als hoofdtrainer. Vooralsnog lijkt men niet op zoek te gaan naar een nieuwe coach. “Er is voldoende kwaliteit aanwezig in deze spelersgroep, ook al tonen de resultaten en de manier van spelen dat misschien niet. Steven focust zich nu op de wedstrijden tegen Standard Luik (woensdag, red.) en KAS Eupen (zaterdag) en blijft ook nadien aan als hoofdcoach”, zegt directeur Gert van Dyck.

Zo vliegt Buijs er al naar twaalf competitiewedstrijden uit bij De Kakkers. Hij kwam tot elf punten: drie zeges, twee remises en zeven nederlagen. De voorbije drie duels gingen verloren tegen AA Gent (3-0), Anderlecht (1-3) en Club Brugge (3-0).

TIP: 2.48 als Mechelen wel van Standard weet te winnen!

Terecht ontslag?

  • Denk het wel
  • Vind ik niet
138+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie