Bozenik schiet Feyenoord naar zwaarbevochten zege op PEC

Feyenoord heeft zondag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in winst omgezet. Invaller Róbert Bozenik schoot de ploeg van Dick Advocaat in de slotminuten naar een 3-4 zege, na met 2-0 en 3-2 achter te hebben gestaan.

Al na elf minuten leidde PEC Zwolle comfortabel met 2-0. In de vierde minuut ging het al mis voor Feyenoord, waar Marcos Senesi de bal op zijn hand kreeg na een actie van Mike van Duinen. De bal ging zodoende op de stip en doelman Justin Bijlow slaagde er niet in om de Duitser Lennart Thy van scoren af te houden: 1-0.

Even later was het opnieuw raak voor de ploeg van John Stegeman en weer had Van Duinen een groot aandeel. Ditmaal haalde de PEC-aanvaller van buiten het strafschopgebied uit en dankzij Edgar Miguel Ié veranderde de bal van richting met grote gevolgen voor Bijlow: 2-0. In die fase had het leed nóg erger kunnen worden, ware het niet dat Thy de bal naast mikte na een snelle counter.

Feyenoord leek af te stevenen op de eerste competitienederlaag onder Advocaat, zeker gezien de zware omstandigheden in Zwolle. Toch groeide het vertrouwen gaandeweg de eerste helft. Zes minuten voor het rustsignaal verkleinden de Rotterdammers de score al via Leroy Fer, die een voorzet van Steven Berghuis tegen de touwen werkte.

Halverwege mocht Bozenik, ondanks de absente Nicolai Jörgensen geen basisspeler, zijn entree maken. De Slowaakse spits had zich direct kunnen laten zien in Feyenoord-shirt, maar de winteraankoop liet een dot van een kans onbenut. Toch liet de 2-2 niet lang op zich wachten. In de daaropvolgende aanval besloot Berghuis maar eens uit te halen vanuit een haast onmogelijke hoek: 2-2.

Feyenoord wilde logischerwijs meer, zeker na de harde nederlaag van AZ bij FC Twente. De voorsprong ging echter opnieuw naar de ploeg uit Zwolle. Na een klein uur spelen werd Thy net buiten het strafschopgebied aangespeeld en vanuit de draai schoot de aanvaller knap zijn tweede van de middag achter Bijlow: 3-2. Thy dacht zelfs de score te vergroten, maar hij stond buitenspel.

Direct na de afgekeurde PEC-treffer maakte Feyenoord opnieuw gelijk. Berghuis haalde opnieuw uit namens de thuisploeg en dat deed hij met verve: 3-3. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord dé beloning voor het harde werk: Bozenik werd diepgestuurd en had de mazzel dat zijn schot van richting werd veranderd waardoor doelman Michael Zetterer kansloos was: 3-4.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Lennart Thy (strafschop), 2-0 (11′) Mike van Duinen, 2-1 (39′) Leroy Fer, 2-2 (51′) Steven Berghuis, 3-2 (59′) Lennart Thy, 3-3 (65′) Steven Berghuis, 3-4 (88′) Róbert Bozenik