Bosz houdt vast aan aanvallende principes: “Winnen alleen niet voldoende”

Foto: Bosz houdt vast aan aanvallende principes: “Winnen alleen niet voldoende”

Peter Bosz pleit nog altijd voor het spelen van aanvallend voetbal. Enkel een goed resultaat behalen is voor de 59-jarige trainer niet voldoende, liet hij weten tijdens het symposium Toekomst Betaald Voetbal van de KNVB.

Naast onder meer bondscoach Ronald Koeman nam ook Bosz het woord in Zeist. “Winnen is voor mij niet voldoende”, klonk het op de bijeenkomst waar alle trainers en technisch directeuren van de BVO’s voor waren uitgenodigd.

“Accepteren dat het soms niet goed gaat”

De voormalig oefenmeester van Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon heeft het vermaken van het publiek hoog in het vandaal staan. Hij benadrukte het belang van hoog druk zetten en een goede restverdediging. “Je wil winnen op een aantrekkelijke manier en voor mij is dat met aanvallend voetbal en door dominant te spelen. Met lef en durf, maar dan moet je ook accepteren dat het soms niet goed gaat”, erkende de Apeldoorner.

Bosz wordt gelinkt aan een terugkeer naar Ajax na het ontslag van Alfred Schreuder. Volgens De Telegraaf werd de oefenmeester nog niet benaderd door de Amsterdammers. Ook stond hij op de shortlist om bondscoach van België te worden, maar de keus van de KBVB is nu op Domenico Tedesco gevallen.

Geloof jij in de EK-winst van Oranje in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben je fan van de visie van Bosz?

  • Ja, aanvallend voetbal blijft het mooist
  • Nee, heel naïef
194+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie