‘Bergwijn heeft schijt aan PSV-fans’

Foto: ‘Bergwijn heeft schijt aan PSV-fans’

Steven Bergwijn kende een bijzonder debuut bij Ajax. De recordaankoop van de landskampioen, die voor ruim 31 miljoen overkwam van Tottenham Hotspur, debuteerde tegen de club waar hij de transfer naar Engeland aan te danken had. Dat niet alleen: hij kwam ook nog eens tot scoren. 

Dat doelpunt had de aanvaller wel willen inruilen, vertelt hij aan De Telegraaf. “Ik had liever niet gescoord en met die schaal in mijn handen gestaan”, gaf hij toe. De openingstreffer van de buitenspeler was er wel een om in te lijsten. Bergwijn creëerde op links ruimte voor zichzelf en draaide de bal in de lange hoek. 

Ajax

Waar veel spelers een doelpunt tegen hun oude club niet vieren, had Bergwijn geen enkele moeite om zijn blijdschap na zijn openingstreffer te tonen. “Ik zou niet weten waarom dat niet zou mogen. Ik speel nu voor Ajax en dan ben ik blij als ik scoor.”

PSV nam uiteindelijk de leiding in de wedstrijd over. Bergwijn: “Maar dan krijgen we twee ongelukkige goals tegen. Twee keer geeft Cody Gakpo de voorzet en scoort Guus Til. Daar moeten we scherper op zijn. En dan krijgen we in de slotfase ook nog een rode kaart. Ik zag niet wat Calvin Bassey deed, het ging snel. Maar daarna werd het wel moeilijk voor ons.”

Alfred Schreuder was ondanks de nederlaag tevreden over het aanvalsspel. “Ik zie veel progressie in ons aanvalsspel. Maar vijf tegentreffers kan natuurlijk niet. Dat is zorgwekkend”, vertelde de trainer na afloop. 

TIP: Wint Ajax van Almere City? Pak 1.75x je inzet!

Eens met het juichen van Bergwijn?

  • Ja
  • Nee
918+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie