Barcelona opzoek naar ‘Edgar Davids scenario’

Foto: Barcelona opzoek naar ‘Edgar Davids scenario’

Door een aantal mindere resultaten op rij rommelt het een beetje bij Barcelona. President Joan Laporta spreekt zich uit over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Zo moet Barcelona zich in ieder geval gaan versterken in de zomer. Er moet een ‘Edgar Davids achtige deal’ tot stand komen voor de Spaanse ploeg.

Barcelona wil middenvelder gaan huren

Na een rommelige periode bij Barcelona praat president Laporta met de pers. El Mundo Deportivo heeft een aantal uitspraken van de president weten te bemachtigen. Zo maakt de 61-jarige Spanjaard bekend dat Barcelona in de winter opzoek gaat naar een vervanger voor de geblesseerde Gavi. “Het idee is om een middenvelder te hebben die op de een of andere manier het verlies van Gavi compenseert. Het zou een huurdeal zijn tot het einde van het seizoen, zoals we dat bijvoorbeeld vele jaren geleden deden met Edgar Davids.”

De Catalaanse club zit duidelijk in geldproblemen. Deze problemen zouden zomaar in de weg kunnen staan bij het aantrekken van een nieuwe speler. Laporta geeft aan dat deze problemen bijna opgelost zijn. “We hebben een marge.” Om de fair play regelementen de behalen heeft de club namelijk verschillende zaken gedaan om geld op te halen. “Als deze operaties worden bevestigd, zouden we opties hebben.”

Laporta steunt Xavi openlijk

Door een aantal mindere resultaten heeft Xavi de afgelopen tijd veel kritiek gekregen. Ondanks dat zegt Laporta nog altijd achter hem te staan. “We hebben de volste vertrouwen in hem. Hij is een geweldige manager, hij beschermt zijn spelers en de relatie tussen Xavi en mij blijft uitstekend. Als je naar onze statistieken kijkt aan het einde van de wedstrijden, zijn ze allemaal erg goed.” Het lijkt er dus op dat Xavi zich de komende tijd nog nergens zorgen om hoeft te maken.

Gaat het Barcelona lukken om een middenvelder aan te trekken?

  • Ja, er komt een topversterking voor een aantal maanden
  • Er komt wel iemand, maar die zal het niveau niet echt verhogen
  • Nee, er is gewoon geen geld
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie