Atlético maakt eind aan transfersoap en legt Griezmann vast

Foto: Atlético maakt eind aan transfersoap en legt Griezmann vast

Antoine Griezmann is definitief ingelijfd door Atlético Madrid. De Franse aanvaller was het middelpunt bij een stevige discussie tussen Los Rojiblancos en FC Barcelona. Officieel wordt de international nu nog gehuurd door de hoofdstedelingen, aan het eind van het seizoen komt hij voor twintig miljoen euro definitief over.

Atlético en Barça konden het maar niet eens worden over de aankoopoptie die zou gelden. Volgens de Catalanen was die al gelicht door de tegenpartij, doordat Griezmann afgelopen seizoen met dan 50 procent van de minuten speelde. Atlético dacht echter dat het huidige seizoen ook nog mee zou tellen bij de deal. Dat leidde ertoe dat trainer Diego Simeone de Fransman maar delen van de wedstrijden kon inzetten. Meestal kwam hij na een uur binnen de lijnen.

Eindelijk akkoord

Na lange onderhandelingen is er nu toch een akkoord gevonden. Voor twintig miljoen euro neemt Atlético Griezmann komende zomer definitief over. Hij tekent een contract tot medio 2026. Bij Barcelona was er geen toekomst meer voor de speler die er nooit uit de verf kwam. Atlético deed financieel goede zaken: in 2019 incasseerde het nog 120 miljoen voor Griezmann.

Het betekent dat Simeone en Atlético geen rekening meer hoeven te houden met het aantal speelminuten van Griezmann. Dit seizoen staat de teller op drie goals en twee assists in elf duels, al zaten daar maar twee volledige wedstrijden bij. De ploeg bevindt zich momenteel op de LaLiga-ranglijst op de vierde plek. In de Champions League draait het stroef: door twee recente nederlagen staat het gedeeld laatste.

TIP: 2.55 bij Unibet als Griezmann scoort tegen Club Brugge!

Hoge verwachtingen nog van Griezmann?

  • Ja, blijft een topspeler
  • Nee, vind het maar tegenvallen
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie