Álvarez blikt terug op zijn penalty tegen PSV: “Had niets met spanning te maken”

Foto: Álvarez blikt terug op zijn penalty tegen PSV: “Had niets met spanning te maken”

Edson Álvarez was tijdens de strafschoppenreeks in de finale van de TOTO KNVB Beker één van de missers. Hij schoot slap rechtdoor, Joël Drommel kon de bal simpel stoppen. In gesprek met Voetbal International blikt de Mexicaan er op terug.

Edson Álvarez over zijn gemiste pingel ‘Heel pijnlijk’

“Pfff, man, wat was dat slecht. Het had niets met spanning te maken, ik weet niet wat het was. Ik had natuurlijk gewoon een hoek moeten kiezen, maar koos op het laatst voor iets anders. Het was zo frustrerend, ook omdat ik verder een hele lekkere wedstrijd speelde. Heel pijnlijk, maar aan de andere kant kan dit elke speler overkomen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en zal dat ook de volgende keer doen”, zegt Álvarez.

Kaartenpakker

Ook ter sprake komt zijn gigantische aantal gele kaarten dit seizoen. “Het werd meer uitgelicht, maar voor mijn gevoel ben ik dezelfde Edson als in de afgelopen jaren. Jongens als Dusan Tadić en ik hebben de afgelopen jaren meegemaakt en in ons karakter zit heel sterk dat we voor elkaar opkomen. Dat bedoel ik ook met wapens, niet alleen voetballend, maar ook mentale skills.”

Al erkent hij ook: “Ik weet dat ik me soms beter moet beheersen. Overigens zonder dat het ten koste gaat van mijn duelkracht, want dat is juist ook een kwaliteit. Net als mijn mentaliteit. Ik zal altijd vol voor de ploeg, de club en de supporters blijven strijden. Maar dat beheersen krijg ik wel van mijn moeder mee. Voor een wedstrijd stuurt ze me regelmatig een bericht waarin ze onder meer zegt dat ik me moet beheersen.”

Álvarez is wereldtop

  • Eens
  • Oneens
344+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie