“Altijd jammer als je verliest door een fout van de scheidsrechter”

Foto: “Altijd jammer als je verliest door een fout van de scheidsrechter”

Sparta Rotterdam ging gisteren met 2-0 onderuit in De Grolsch Veste tegen FC Twente. Volgens oefenmeester Henk Fraser was dat echter totaal onnodig, vooral omdat hij de arbitrage de schuld geeft van de openingstreffer van de Tukkers.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een corner, waaruit Peet Bijen raak kopte. Volgens Fraser had die hoekschop echter nooit gegeven mogen worden. In gesprek met FOX Sports zegt hij: “Het is altijd jammer als je verliest door een fout van de scheidsrechter. Ik wilde er niet over beginnen, maar het is voor mij onbegrijpelijk dat je niet ziet dat dit geen corner is als je zo dichtbij staat.”

De coach gaat verder: “Misschien moet je het spelletje gespeeld hebben om te zien dat dit geen corner is. Dit is voor mij onbegrijpelijk. Als je een beetje voetbalgogme hebt, is dit onmogelijk. Vorig jaar (2-1 in de Keuken Kampioen Divisie, red.) hebben we hier al een penalty tegen gekregen met dezelfde scheidsrechter, wat ik dramatisch vond, en nu dit weer. Je hebt me dit seizoen nog niet zo gezien over scheidsrechters, maar iedereen moet beseffen dat dit een 0-0 wedstrijd was die je verliest door een fout van de scheidsrechter.”

Fraser trekt helemaal van leer: “We hebben behoorlijk gevoetbald en het tactisch uitstekend gedaan, maar je weet dat de wedstrijd gespeeld is als jouw ploeg of de tegenstander een fout maakt. Nu is het een fout van de scheidsrechter. Dat is heel frustrerend. Ik denk niet dat hij een slechte wedstrijd heeft gefloten, maar dit neigt voor mij wel naar een thuisfluiter, zo’n moment. Maar goed, ik heb foutjes gemaakt, mijn spelers hebben fouten gemaakt en deze man heeft ook duidelijke fouten gemaakt. Ik heb hem een hand gegeven en respect getoond, maar dit is onbegrijpelijk. Ik denk niet dat hij er zelf blij mee is.”

Heeft hij een punt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
447+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie