‘Als United zich meldt ga je niet zeggen: ik blijf bij Ajax’

Foto: ‘Als United zich meldt ga je niet zeggen: ik blijf bij Ajax’

Erik ten Hag gaat er deze zomer alles aan doen om Jurriën Timber mee te nemen naar Manchester United, zoveel is al wel duidelijk. En analist Marciano Vink acht de slagingskans van die poging behoorlijk groot, zo vertelt hij aan Ajax Life.

“Die jongen is onmisbaar achterin bij Ajax. Timber heeft dit seizoen laten zien dat hij altijd top is als het erom gaat. Ook in Oranje. Er is geen moment waarvan ik zeg: dat was nou heel slecht. Hij heeft een constant, hoog niveau gehaald.”

Moet Timber dan nu ook al de stap naar United maken? Vink: “Ik ben er tegen om iemand verplicht te behouden. Goed is goed. Timber is bovendien heel stabiel in zijn hoofd, zo’n jongen komt overal bovendrijven, bij welke topclub je hem ook neerzet. Dus als er straks een mooie aanbieding komt van een hele mooie club? Waarom niet?”

‘Waarom zou je dan nog bij Ajax blijven?’

“Ik heb geen zin om achter de meute aan te lopen en te zeggen: hij is veel te jong om naar de Premier League te gaan. Er blinken tegenwoordig genoeg jonge spelers uit in Engeland. Timber is zeker een optie voor Erik ten Hag bij Manchester United, denk ik. Net als Antony. Als Manchester United zich meldt, ga je heus niet zeggen: ik blijf nog een jaar bij Ajax. Waarom zou je?”

TIP: Een doelpunt van Timber tegen België levert je elf maal je inleg op bij Circus!

Speelt Timber volgend jaar nog bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie