Ajax ziet ‘droomtrainer’ nu al afhaken

Foto: Ajax ziet ‘droomtrainer’ nu al afhaken

Momenteel staat John van ‘t Schip aan het roer bij Ajax, maar die maakt aan het einde van het huidige voetbalseizoen weer plaats voor een nieuwe trainer. Wat dat betreft is de naam van Marcelo Gallardo een paar keer gevallen, maar de Argentijn pakt de zakdoek sowieso niet op in de Johan Cruijff ArenA. Hij gaat namelijk aan de slag in Saudi-Arabië bij Al-Ittihad.

Marcelo Gallardo kiest voor miljoenen Al-Ittihad

Gallardo won twee keer de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League) met River Plate, waar hij spelers als Julián Álvarez (Manchester City) en Enzo Fernández (Chelsea) opleidde. Vervolgens ging hij echter ‘met sabbatical’, maar daar keert hij nu weer van terug. Niet om bij Ajax aan de slag te gaan, maar om flink te cashen bij Al-Ittihad, de club van Karim Benzema.

Al-Ittihad heeft zijn komst overigens nog niet aangekondigd, maar Gallardo maakt hoogstpersoonlijk bekend: “Ik ga het voorstel van Al Ittihad accepteren. Ook vanwege persoonlijke redenen. Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt met een groot project in een nieuwe, interessante, competitie. Ik ben gemotiveerd en kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Ajax op zoek naar type-De Zerbi

Naar verluidt wordt Gallardo een van de bestbetaalde coaches ter wereld, al weten we niet wat hij precies gaat verdienen in Saudi-Arabië. De Argentijn werd dus ook eventjes genoemd bij Ajax, dat volgens Het Parool op zoek is naar een ‘type-Roberto de Zerbi’. De krant meldde eerder: “Toch moet Ajax op zoek naar een trainer met eenzelfde profiel als De Zerbi. Iemand die ergens ter wereld nog een beetje in de marge opereert, maar wel al indruk maakt met een stijl die bij Ajax past. Denk aan De Zerbi van een jaar of twee, drie geleden.”

Gallardo had in dat plaatje gepast, maar kiest voor het ‘oliegeld’ van Al-Ittihad.

Had jij hem graag bij Ajax gezien?

  • Ik wel
  • Ik niet
3074+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie